Στοχασμοί: Ξεκαθάρισε

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Να μπορείς να δείχνεις, να ξέρεις τι θέλεις να δείξεις, να το δείχνεις αδιαφορώντας ποιος θα το δει, και να βαδίζεις για εκεί που δείχνεις μέχρι να γίνεις αυτό που δείχνεις. Ο αριθμός των ακολούθων σου δεν είναι επακριβώς ο σωστός δείχτης μιας συνειδητοποιημένης πορείας.

Να ψάξεις αυτό που είσαι, να το γνωρίσεις, να το αγαπήσεις, και να το εκφράσεις. Έτσι θα δημιουργήσεις την προσωπικότητα. Τότε δεν θα ψάχνεις πουθενά στα έξω σου για την αποδοχή, τότε δεν θα απορρίπτεις ποτέ ξανά κάποια άλλη προσωπικότητα.

Να ξεκαθαρίσεις απόλυτα αν αυτό που είσαι βολεύει και προωθεί τη ζωή σου ή σε κάνει να δυσλειτουργείς μέσα της. Ο συναισθηματικός σου οδηγός μπορεί πολύ εύκολα να σε βοηθήσει σε αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην σου επιτρέπει να αναθεωρήσεις το αξιακό σου σύστημα πέρα από το φόβο του να ξεγυμνωθείς από τα περιοριστικά σου πιστεύω.

Και θα έρθει εκείνη η στιγμή, που θα αντιληφτείς ότι εκφράζεις τον υπέρτατο εαυτό σου, όταν επιτέλους θα μπορείς να τον αναγνωρίζεις και στους άλλους. Τότε η φωλιά σου, δεν θα είναι ένα κάστρο το οποίο θα το υπερασπίζεσαι από διάφορους εισβολείς, ούτε ένα κλουβί στο οποίο θα φυλάσσεις με αγωνία τα αγαπημένα σου.

Τότε η φωλιά σου θα είναι ένας τόπος σεβασμού και προσκυνήματος, γιατί όποιος την επισκέπτεται θα αναγνωρίζει σε αυτήν τη δική του προσωπικότητα και την ελευθερία να την εκφράζει. Θα είναι ένας τόπος έκφρασης και όχι κανόνων.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε