Τ΄ακούσαμε, το γράφουμε και ευθύνη δεν έχουμε

ΑΚΟΥΣΑΜΕ ή Μάλλον ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ…

Αγαπητέ Διευθυντά,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία που έχετε για  θέματα και προβλήματα που αφορούν τον απόδημο ελληνισμό θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω το εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Διαπολιτιστικός Σύλλογος „Μακεδονία“ Αυστρίας για πολλά ηλικιωμένα μέλη του άνω των 75 ετών που βρίσκονται προς το παρόν στην Ελλάδα πολλοί των οποίων εγκλωβισμένοι λόγω της πανδημίας.

Τα μέλη μας ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού δεν έχουν αντίστοιχο αριθμό ΑΜΚΑ αλλά μόνο ΑΦΜ. Η αντίστοιχη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.emvolio.gov.gr του Υπουργείου για κλείσιμο ραντεβού εμβολιασμού κατά της Covid-19, εάν και προβλέπει περιπτώσεις πολιτών δίχως αριθμό ΑΜΚΑ, δυστυχώς δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα πολλά ηλικιωμένα μέλη μας που βρίσκονται στην Ελλάδα να μην μπορούν να εμβολιασθούν.

Έχω πληροφορηθεί ότι παρεμβάσεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες  και άλλων ομογενειακών φορέων του εξωτερικού που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα δεν έχουν επιφέρει αποτέλεσμα έως τώρα.

Θα σας είμασταν ευγνώμονες εάν επισημάνετε το βασικό αυτό πρόβλημα που αφορά την διασφάλιση της υγείας ηλικιωμένων πολιτών της ομογένειας με την ελπίδα να δοθεί λύση από τους αρμόδιους φορείς.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας.

Με εκτίμηση

Δρ. Γεώργιος Πάντογλου

Πρόεδρος Διαπολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδονία» Αυστρίας

 

Σχόλια Facebook

Website Comments

Σχολιάστε