Μελβούρνη: Έναρξη του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

H 6χρονη Δάφνη Γιαννάκυ στην εκδήλωση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας. Φώτο: Κ. Ντεβές

Μελβούρνη.- Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση της Παμεσσηνιακής Αδελφότητας «Παπαφλέσσας» στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, στο Ελληνικό Μουσείο με επίσημους προσκεκλημένους τον Γ. Πρόξενο Μελβούρνης κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη, τον  Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Northcote Αρχιμανδρίτη Ευμένιο Βασιλόπουλο, τον γερουσιαστή του πολιτειακού Εργατικού Κόμματος Lee Tarlamis τον πρώην πολιτειακό υπουργό Γ. Πανταζόπουλο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής  Εορτασμού Εθνικής Επετείου Α. Τσουρδαλάκη, τον πρόεδροτης Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Β. Παπαστεργιάδη κ.α.

H βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης Τζουλιάνας Χαρπαντίδου. Φώτο: Κ. Ντεβές

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Γ. Πρόξενος, ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος, ο Α. Τσουρδαλάκης, ο Lee Tarlamis, ο Β. Παπαστεργιάδης.

Η παρουσίαση έγινε από τη νεολαία του Παπαφλέσσα, Cali Gotsis, Taxia Tsaganis και την οργανώτρια της εκδήλωσης Denise Zapantis καθώς και την Mary Tsaganis εκ μέρους του Παπαφλέσσα.

Στη συνέχεια η δική μας πρώην συνάδελφος του Νέου Κόσμου Despina Meris προλόγισε την βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης Τζουλιάνας Χαρπαντίδου.

Οι βασικοί συντελεστές της εκδήλωσης: Φώτο: Κ. Ντεβές

Το θέμα της ομιλίας αφορούσε στη συμβολή της Ελληνικής Διασποράς στην Ελληνική Επανάσταση. Έγινε αναφορά στον πρωταρχικό ρόλο της στη διαμόρφωση ενός πνευματικού κινήματος βασισμένο στις ιδέες του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης.

 

Στη συνέχεια της ομιλίας κάτω από το φως της πανσέληνού ακολούθησε cocktail party με ζωντανή μουσική στον υπέροχο κήπο του Ελληνικού Μουσείου. Οι διοργανωτές δέχθηκαν από τους επίσημους καλεσμένους και το κοινό συγχαρητήρια για την εξαιρετική ποιότητα και αισθητική της βραδιάς και το πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα.

Πηγή:neoskosmos.com