Οι ομογενείς του Rhode Island για την επέτειο του 1821

Αθήνα.- Σε  διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των ομογενών μας που κατοικούν και εργάζονται στην Πολιτεία Rhode Island των ΗΠΑ, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, έπειτα από πρόσκληση του Γερουσιαστή Lou Raptakis. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν οι τρόποι εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του ’21 στο πλαίσιο που επιτρέπουν οι παρούσες συνθήκες της πανδημίας. Παρόντες ήταν επίσης πολιτειακοί παράγοντες του Rhode Island, καθώς και η νέα Δήμαρχος του Newport, κα Jeanne-Marie Napolitano.
Έπειτα από την εισαγωγή του Γερουσιαστή Lou Raptakis, ο  Γενικός Γραμματέας παρουσίασε το έργο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού στα πλαίσια του οποίου μεταφέρονται στις ομογενειακές οργανώσεις, παντού στον κόσμο, ορισμένες ψηφιακές επετειακές δράσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που έχει προκρίνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», καθώς και ψηφιακές επετειακές δράσεις της Τράπεζας Πειραιώς με την οποία επίσης υπάρχει συνεργασία της ΓΓΔΔΑΕ.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον ελληνικό επιχειρηματικό, εκπαιδευτικό και εκκλησιαστικό κόσμο της Πολιτείας.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, πολλά εντυπωσιακά θα λάβουν χώρα κατά την 25η Μαρτίου στην Πολιτεία του Rhode Island, όπως, για παράδειγμα, ο φωτισμός κτιρίων και γεφυρών με τα ελληνικά χρώματα και με την προβολή της ελληνικής σημαίας πάνω σε αυτά.

Οι πρωτοβουλίες αυτές πρόκειται να δώσουν ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στον φετινό εορτασμό, χωρίς να παραγνωρίζονται οι ιδιαίτερες επιδημιολογικές συνθήκες υπό τις οποίες θα τιμηθεί η επέτειος.

Πηγή:FB