Μητσοτάκης: Βλέπουμε φως τούνελ

«Είμαι αισιόδοξος ότι πλέον βλέπουμε το φως στο τούνελ. Είμαι αισιόδοξος ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα μας επιτρέψει, τέλος άνοιξης ή αρχές καλοκαιριού, να πούμε ότι βγαίνουμε από την κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στη διαδικτυακή συζήτηση, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) με θέμα “Δημιουργώντας θέσεις εργασίας για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ στην εποχή μετά την πανδημία”.

«Να συμφωνήσουμε το συντομότερο για το κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις στο πλαίσιο της τουριστικής σεζόν», συμπλήρωσε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στην Ελλάδα δεν ανακόψαμε την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, γιατί γνωρίζουμε πως έτσι θα κάνουμε την Οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέχεια της παρέμβασής του στη διαδικτυακή συζήτηση, που διοργανώνει αυτή την ώρα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) με θέμα “Δημιουργώντας θέσεις εργασίας για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ στην εποχή μετά την πανδημία”.

«Μέσω και του νομοσχεδίου που ψηφίζουμε αυτήν την εβδομάδα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις, η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο χάρτη των άμεσων ξένων επενδύσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «Στην χώρα μας δαπανήσαμε πολλά χρήματα για να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας εν μέσω πανδημίας».

Για να συμπληρώσει: «Το ζήτημα της εργασίας θα πρέπει να είναι η βασική πολιτική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την επόμενη 5ετία. Οφείλουμε να δώσουμε στη νέα γενιά την αισιοδοξία, που της αξίζει».

«Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα να στηρίξουμε την γυναίκα, ώστε να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις της ανατροφής των παιδιών και τις απαιτήσεις στον εργασιακό της χώρο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την παρέμβασή του στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), με θέμα “Δημιουργώντας θέσεις εργασίας για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ στην εποχή μετά την πανδημία”. «Θα προτείνουμε τολμηρά μέτρα σε αυτήν την κατεύθυνση και ελπίζουμε πως θα καταρρίψουμε τα στερεότυπα που υπάρχουν στην χώρα μας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στη συνέχεια για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «Πρέπει να εγκριθούν το συντομότερο δυνατό τα εθνικά σχέδια αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να διοχετευθούν άμεσα στα κράτη – μέλη τα σχετικά κονδύλια». Εάν δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις – είπε ο πρωθυπουργός – για το 2021 αναλογούν στην Ελλάδα 4 δισ. ευρώ. «Εάν, όμως, υπάρξουν καθυστερήσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος της απώλειας θέσεων εργασίας κατά τη μετάβαση προς την Πράσινη Οικονομία» συμπλήρωσε.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης μας προσφέρει τόσο το πλαίσιο, όσο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να προστατευθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να υπάρξουν εκείνα τα προγράμματα επιμόρφωσης, ώστε να βρουν δουλειά όλοι όσοι θα πρέπει λόγω της μετάβασης σε ένα άλλο, πιο πράσινο μοντέλο Οικονομίας να αλλάξουν αντικείμενο σε εργασιακό επίπεδο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ