Δημοσχάκης: Ο Έβρος προς το ξέφωτο της ανάπτυξης!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΝΙΚΗ ΈΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΧΆΡΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ & ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ!!
Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ, ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΊΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΆΠΤΥΞΗ & ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!
ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ Σ/Ν ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στο πλαίσιο της σημερινής (4/3) του ομιλίας επί του σ/ν του

αναφορικά με την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι επιτυγχάνεται η διασφάλιση της επιτάχυνσης αναγκαίων έργων υποδομής που θα οδηγήσουν τη χώρα από το σκοτάδι της πανδημίας….. στο ξέφωτο της ανάπτυξης!!

Εισαγωγικά, αναφέρθηκε στην ιστορική νίκη που πέτυχε η χώρα έναντι της Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Έβρου, υπογραμμίζοντας τα εξής:
📌Στην πατριωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας που διεξήχθη από το Τριεθνές – Δίλοφο, έως & το Δέλτα του Έβρου, τα στελέχη της Αστυνομίας, του Στρατού & του Πυροσβεστικού Σώματος με τη συνδρομή των Εφέδρων των Εθνοφυλάκων και των κατοίκων του Έβρου… κράτησαν όρθια τα σύνορα της χώρας & της Ευρώπης!
📌Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τον αμέριστο σεβασμό του, υπογραμμίζοντας ότι με την γενναιότητά τους έγραψαν νέες σελίδες ηρωισμού στη σύγχρονη ιστορία!
📌Αναφέρθηκε και στην πρόσφατη κυβερνητική απόφαση αναφορικά με το ΚΥΤ Φυλακίου Ν.Ορεστιάδας, η οποία ικανοποιεί το λαϊκό & πατριωτικό αίσθημα των Εβριτών!!
Αναφορικά με το σ/ν ανέφερε τα ακόλουθα:
📌Θεσπίζεται ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις, προκειμένου να υλοποιούνται γρήγορα, με ευελιξία και με άρτιο τρόπο έργα υποδομής.
📌Μπαίνει τέλος στις ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες, που καθυστερούσαν πλήθος δημοσίων έργων και ως εκ τούτου.. την ανάπτυξη!
📌Η αποτελεσματικότητα αυτή, αναμένεται να διασφαλίσει την ταχύτερη απορρόφηση και την αξιοποίηση χρήσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης.
📌Μέσω του οποίου προτείνεται να χρηματοδοτηθούν εμβληματικά έργα στον ακριτικό Έβρο, τα οποία θα συμβάλλουν στην πολυεπίπεδη θωράκιση του νομού.
📌Χαρακτηριστικά, είπε ότι τέτοια έργα είναι τα φράγματα Μ.Δερείου, Μάνθειας κι Ασπρονερίου καθώς και αυτό του αρδευτικού συστήματος Πετάλου του Πέπλου, τα οποία κρίνονται αναγκαία για το Νομό!
📌Εξήρε την απόλυτη αναγκαιότητα ενός προαστιακού σιδηροδρόμου που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με το Ορμένιο σε καθημερινή βάση!
📌Μάλιστα, πρότεινε καινοτόμα ότι ίσως η ίδρυση μίας διαδημοτικής εταιρίας με έναν συρμό μπορεί να εξασφαλίσει τον προαστιακό σιδηρόδρομο στο Νομό χρησιμοποιώντας ισότιμα το παρόν εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.
📌Τέλος, αναφέρθηκε στα σημεία Εισόδου-Εξόδου για τα οποία απαιτείται ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών μέσω ΣΔΙΤ ή του Ταμείου Ανάκαμψης, με ταυτόχρονη εξασφάλιση και της στελεχιακής ενίσχυσης!
Μπορείτε να ακούσετε σύνοψη της ομιλίας στους συνδέσμους:

Αναστάσιος Σπ. Δημοσχάκης – Βουλευτής Έβρου Νέας Δημοκρατίας

Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.