Ο Παναθηναϊκός φλερτάρει με ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ

Αθήνα.-Ο Παναθηναϊκός φλερτάρει με ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου! Πηγαίνει ολοταχώς προς τον τοίχο με σπασμένα τα φρένα, βλέπει την… καταστροφή να έρχεται! Όπου καταστροφή η μη έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για καθαρά αγωνιστικούς λόγους μετά από 24 ολόκληρα χρόνια και την σεζόν 1996-1997! Μετά και τη νέα ήττα από τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, βρίσκεται 6ος, ισόβαθμος με τον Αστέρα Τρίπολης και πιθανότατα το βράδυ της Κυριακής θα τον βρει σε σημαντική απόσταση από τους έτερους διεκδικητές των τριών εισιτηρίων! Αποκλείστηκε μεσοβδόμαδα από το Κύπελλο και πλέον δεν υπάρχει ούτε κι αυτό το «αποκούμπι», ούτε κι αυτή η εναλλακτική διέξοδος για επιστροφή στις διοργανώσεις της UEFA…

Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 14 Φεβρουαρίου, το «τριφύλλι» συνεχίζει να βγάζει πάνω στο χορτάρι όλες τις ποδοσφαιρικές του αδυναμίες, τις οποίες πλέον δεν μπορούν να «μακιγιάρουν» τα αποτελέσματα, τα οποία σταμάτησαν να έρχονται, όταν οι συγκυρίες έπαψαν να είναι πάντα στο… πράσινο!

Ήταν δεδομένο πως το «τριφύλλι» θα ζούσε τις στιγμές αυτές, την κρίση που περνά τώρα. Ούτε το μέλλον βλέπαμε, ούτε κάποιο κληρονομικό χάρισμα διαθέτουμε. Με αυτό το «αντιποδόσφαιρο» που εμφάνιζε πάνω στο χορτάρι, αν δεν ερχόταν βελτίωση τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά, το να νικά σε κάθε παιχνίδι χωρίς να παίζει το παραμικρό, δεν μπορούσε να τον πάει μακριά.

Με την ψυχή, την καρδιά, το πάθος, στοιχεία δηλαδή που βλέπαμε κατά κόρον στο μεγάλο σερί και εξαφανίστηκαν πλέον κι αυτά, μπορεί να πάρεις ένα παιχνίδι. Άντε δύο, τρία. Για παραπάνω δεν είναι, όταν έχεις μόνο αυτά και τίποτα άλλο. Ούτε καν στον… πόλεμο δεν φτάνουν αυτά, όχι στο ποδόσφαιρο του 2021.

 

Ο Παναθηναϊκός έχει τεράστιες αδυναμίες. Τις είχε, δεν αξιοποίησε την ηρεμία που έπαιρνε από τις νίκες για να τις διορθώσει. Παραμυθιάστηκε.

Πρώτα από όλα δεν είναι ομάδα. Ούτε στο χορτάρι, ούτε και έξω από αυτό. Δεν έχει αρχή μέση και τέλος πάνω στο χορτάρι, δεν έχει κανένα ισχυρό δεσμό η ομάδα με τον προπονητή της. Ο Μπόλονι δεν έχασε τα αποδυτήρια. Απλά δεν τα κέρδισε ποτέ και οι σχέσεις του με τους περισσότερους παίκτες είναι ανύπαρκτες. Χωρίς καμία εξαίρεση σε βασικούς, αναπληρωματικούς, «ευνοημένους» ή «κομμένους».

Σε ακόμη ένα ματς, φανερώθηκε το πόσο αδούλευτος είναι στο δημιουργικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός από επιλογή του προπονητή του. Ο Ρουμάνος τεχνικός βλέπει εδώ και τόσο καιρό το «βάζουμε ένα γκολ και καθόμαστε πίσω» πλάνο του να μην λειτουργεί και αδυνατεί να βρει τρόπο να το αλλάξει. Ακόμη κι όταν λειτουργούσε, η ομάδα του έπαιζε με την… φωτιά. Για την ακρίβεια δεν θέλει να το αλλάξει ο 68χρονος κόουτς, δεν το δουλεύει για να το βελτιώσει. Αυτό ξέρει, αυτό κάνει. Μόνο που το άθλημα έχει φύγει από τις πρακτικές και τις λογικές του 1990…

Έτσι δεν έχει ελπίδα, αλλαγή εδώ και τώρα!

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, είναι άρρωστος. Βαθιά. Μόνο με ένα… ηλεκτροσόκ θα μπορέσει να διεκδικήσει με πιθανότητες την 4η θέση. Να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια με την άμεση απόλυση του Μπόλονι, να προσπαθήσει να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο και παράλληλα να θέσει προ των ευθυνών τους όλους μέσα στην ομάδα και ειδικά τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πλέον δεν θα έχουν καμία δικαιολογία. Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση σε αυτήν την κατάσταση θα ισοδυναμεί με… λευκή πετσέτα και περιορισμό των ήδη μειωμένων πιθανότητων για αποφυγή της καταστροφής.

Υ.Γ1: Προπονητής που το 2021 δεν σέβεται το ιατρικό επιτελείο και κάνει του… κεφαλιού του, δεν έχει καμία θέση στον Παναθηναϊκό. Ακόμη και αν νικά. Όσοι ανέχτηκαν αυτή την κατάσταση είναι το ίδιο υπόλογοι και έχουν τεράστια ευθύνη. Με πρώτο και καλύτερο τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Πιερ Ντρεοσί.

Πηγή:gazzetta.gr