Φιλί ζωής από τον Αριγίμπι στον Παναιτωλικό!

Τη δεύτερη σερί του εντός έδρας νίκη (μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό) κατάφερε να πάρει την Κυριακή (7/3) ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε 1-0 υποδεχόμενος τον Βόλο στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League 1. «Χρυσός» σκόρερ ο Γκρέγκορι Αριγίμπι στο 76′.

Μία τεράστια επικράτηση στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι ανέβηκαν στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 πόντους, στο +1 από τον 12ο ΟΦΗ και τη 13η Λαμία και στο +4 από την ουραγό ΑΕΛ. Με τις δύο τελευταίες, ωστόσο, να έχουν και ένα ματς λιγότερο. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν 7οι και στους 30 βαθμούς, προσδοκώντας στο όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμά τους στα playouts.

Το ματς:

Ο Βόλος μπήκε σχετικά καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ασκώντας ασφυκτικό πρέσινγκ και προσπαθώντας να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρόλα αυτά, πέρα από ένα σουτ του Νίνη μόλις στο 3′, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση κόντρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν εμφανές πρόβλημα στη δημιουργία.

Ωστόσο, από τα μέσα του ημιχρόνου ο Παναιτωλικός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του απειλώντας με αρκετές προϋποθέσεις τα καρέ του Κλέιμαν. Χαρακτηριστικές φάσεις ήταν το διαγώνιο σουτ του Αριγίμπι στο 28′, ύστερα από την άψογη συνεργασία του με τον Ντάλσιο και η προσπάθεια του Εντινγκά στο 39′. Από την πλευρά της, η ομάδα της Μαγνησίας ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με μία μεγάλη διπλή ευκαιρία των Μπαριέντος και Μαρτίνες, με τους Βάντερσον και Μελίσσα να βάζουν «στοπ».

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους θύμιζε αρκετά το αντίστοιχο του πρώτου χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση από τους δύο αντίπαλους. Κι όμως. Αν και χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μισή ώρα για την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου, όταν αυτή ήρθε στο 76′, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να την εκμεταλλευτούν και να ανοίξουν το σκορ. Ο Ταχάρ που είχε περάσει ως αλλαγή, βρέθηκε εντός της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων, έβγαλε την παράλληλη σέντρα στον δραστήριο Αριγίμπι, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να τη στείλει προ κενής εστίας στα δίχτυα για το 1-0.

Όπως είναι λογικό στη συνέχεια ο Παναιτωλικός οπισθοχώρησε, προστατεύοντας τα καρέ του. Με την ομάδα της Μαγνησίας να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Δουβίκα. Χωρίς αποτέλεσμα, όμως, με το σκορ να παραμένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

MVP: Δεν θέλει και ερώτημα. Ο Αριγίμπι ήταν εκείνος που λύτρωσε τον Παναιτωλικό με το τέρμα του στο 76′, χαρίζοντάς του ένα υπερπολύτιμο τρίποντο. Συνολικά, όμως ήταν αρκετά δραστήριος.

Η σφυρίχτρα: Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα ο Βασίλειος Φωτιάς (παρά τις φωνές των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος). Ωστόσο, ελέγχεται η υπόδειξη του Πέτρου Πάτρα για οφσάιντ σε τετ-α-τετ του Δουβίκα στο 86′. Έτσι κι αλλιώς, ο Μελισσάς προέβη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαζόταν η παρέμβαση του VAR.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας – Μεντίνα (70′ Τσιγγάρας), Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Περέιρα – Εντινγκά, Ντίας (54′ Ταχάρ) – Ντάλσιο (83′ Μαλής), Μάζουρεκ (83′ Ντουάρτε), Αριγίμπι – Καρέλης (70′ Ματσόλα).

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν – Τέκιο, Σάντσες, Γκρίλο, Φεράρι – Τσοκάνης (76′ Μπουένο), Ριένστρα (66′ Μπαρτόλο) – Μπαριέντος, Νίνης, Μαρτίνες – Δουβίκας.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Κνετ, Βέργος, Γιάκολις, Μεντόσα.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Γκαραβέλης, Κολόμπο, Κιάκος, Μπάλλας, Κρητικός.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς. Α’ Βοηθός: Πέτρος Πάτρας B’ Βοηθός: Βασίλειος Μωϋσιάδης 4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης Διαιτητής VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.