Οι Sex Pistols γίνονται σειρά από τον βραβευμένο με Όσκαρ Ντάνι Μπόιλ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ντάνι Μπόιλ, σκηνοθέτης ταινιών όπως το «Trainspotting» και το «Slumdog Millionaire», υπογράφει τη μίνι σειρά έξι επεισοδίων με τίτλο «Pistol», για το βρετανικό συγκρότημα – φαινόμενο της πανκ Sex Pistols.

Η σειρά, που θα κάνει πρεμιέρα το 2022 στο Hulu, είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφία του κιθαρίστα Στιβ Τζόοουνς «Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol» που κυκλοφόρησε το 2018.

Πριν από λίγες ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία που δίνει μία πρώτη γεύση της σειράς, στην οποία απεικονίζονται ο Τόμπι Ουάλας ως Στιβ Τζόουνς, ο Άνσον Μπουν ως Τζον Λίντον, ο Λούις Πάρτριτζ ως Σιντ Βίσιους, ο Τζέικομπ Σλάτερ ως Πολ Κουκ και ο Κρίστιαν Λις ως Γκλεν Μάτλοκ, σε ένα στιγμιότυπο από την εμφάνιση τους το 1977 στην εκπομπή του BBC «Top of the Pops».

Τελευταίες προσθήκες στο καστ είναι ο Τόμας Μπρόντι-Σάνγκστερ (γνωστός από το «The Queen’s Gambit») στον ρόλο του Μάλκολμ Μακλάρεν, μάνατζερ του συγκροτήματος και η Ταλούλα Ράιλι (του «Westworld») στον ρόλο της εμβληματικής φιγούρας της μόδας, Βίβιαν Γουέστγουντ.

Επιπλέον, ο Κρίστιαν Λις, ο οποίος είχε υποδυθεί τον Τζέρι Λι Λιούις στη σειρά «Sun Records», στο «Pistol» θα ενσαρκώσει τον Γκλεν Μάτλοκ, τον μπασίστα της μπάντας. Και η Άιρις Λο θα ντεμπουτάρει στη μεγάλη οθόνη ως η εμβληματική φιγούρα της πανκ, Soo Catwoman.

Υπενθυμίζεται ότι η Μέισι Γουίλιαμς του «Game of Thrones» υποδύεται την Τζόρνταν, πρόσωπο – σημείο αναφοράς της πανκ, ο Ντίλαν Λουέλιν τον Ουάλι Νάιτινγκεϊλ και η Σίντνεϊ Τσάντλερ την Κρίσι Χάιντ.

Ο Ντάνι Μπόιλ είχε δηλώσει τον ενθουσιασμό του για το πρότζεκτ, λέγοντας πριν από μερικές εβδομάδες ότι η εμφάνιση των Sex Pistols άλλαξε τη βρετανική κοινωνία και κουλτούρα, κάνοντας λόγο για την έκρηξη της βρετανικής street culture.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, EW, Fuffingtonpost.gr