Κορονοϊός – Συναγερμός στο “Μεταξά”: Θετικοί 24 εργαζόμενοι και 9 ασθενείς

Συναγερμός έχει σημάνει στο Νοσοκομείο “Μεταξά”, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί κρούσματα κορονοϊού σε 24 εργαζόμενους μεταξύ των οποίων γιατροί και νοσηλευτές αλλά και σε εννέα ασθενείς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα κρούσματα προκάλεσαν προβλήματα στη λειτουργία της αιματολογικής και ογκολογικής κλινικής όπου δεν γίνονται εισαγωγές. Αλλεπάλληλα τεστ γίνονται στο προσωπικό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου “Μεταξά”, Παύλος Σαρώφ, μιλώντας στο Mega για τα κρούσματα που έχουν εντοπισθεί είπε μεταξύ άλλων: “Υπάρχει μία παραπληροφόρηση σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο μας ποτέ δεν σταμάτησε να λειτουργεί και ούτε πρόκειται να σταματήσει. Έχει μία ειδική αποστολή τη θεραπεία των ογκολογικών ασθενών σε όλους τους τομείς και δεν έχει σταματήσει καθόλου τις δραστηριότητες αυτές. Εμείς είμαστε νοσοκομείο που νοσηλεύει ογκολογικούς ασθενείς, έχουμε διαμορφώσει έναν όροφο ειδικά για να νοσηλεύουμε ογκολογικούς ασθενείς και από άλλα νοσοκομεία, αυτούς τους ασθενείς ενώ παλιά τους στέλναμε σε άλλα νοσοκομεία τώρα τους κρατάμε εμείς. Έχουμε διαμορφώσει τον έκτο όροφο ώστε να κρατάμε αυτούς τους αρρώστους και όχι να τους στέλνουμε σε νοσοκομεία που νοσηλεύουν covid. Οι ασθενείς που νοσηλεύουμε στον έκτο όροφο είναι εννέα”.

Ερωτηθείς εάν ισχύει ότι κάποιοι από το νοσηλευτικό προσωπικό δεν δέχτηκαν να εμβολιαστούν απάντησε: “Βεβαίως και ισχύει. Δεν είναι μόνο στο δικό μας νοσοκομείο παντού είναι ότι κάποιοι δεν δέχονται να εμβολιαστούν. Εμείς δεν μπορούμε να τους κάνουμε να εμβολιαστούν. Αυτό είναι δικαίωμα τους καθενός. Εμείς δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε να εμβολιαστούν. Οι ασθενείς δεν κόλλησαν από το προσωπικό, έχουν συγγενείς, έχουν συνοδούς, δεν κόλλησαν από το προσωπικό… Από το προσωπικό έχει εμβολιαστεί το 55%. Είχαμε κρούσματα στο προσωπικό, δεν είναι μεγάλος ο αριθμός… Μέσα στο νοσοκομείο κόλλησαν δύο – τρεις”.