Βοστώνη: Ντυμένη στο μπλε της Ελλάδας για την Επέτειο του 1821 – Πώς θα γιορτάσει η Ομογένεια

Με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η Μασαχουσέτη θα φωταγωγήσει με μπλε χρώμα τις πέντε πιο εμβληματικές γέφυρες της Πολιτείας, δύο γέφυρες ορόσημα της Βοστώνης και ακόμα τρεις, σε πόλεις με ιστορικές ελληνοαμερικανικές κοινότητες που εγκαταστάθηκαν στην Πολιτεία.

Ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στην Ελλάδα και τους Έλληνες η Πολιτεία ανακήρυξε την 25η Μαρτίου 2021 ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Η επίσημη πράξη είναι ένα κείμενο και αναδεικνύει τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφουν ο Κυβερνήτης και οι αρχές της Μασσαχουσέτης για την Ελλάδα

Το Προξενείο της Βοστώνης και ο επικεφαλής του, Στράτος Ευθυμίου, σε συνεργασία με τις αρχές της Πολιτείας και όλους τους φορείς της ομογένειας διοργανώνουν μια σειρά από εκδηλώσεις τιμής ανήμερα της μεγάλης επετείου. Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν από το ναό της Αγίας Τριάδας, στην ιστορική ελληνική κοινότητα του Λόουελ, την επονομαζόμενη και ως “Ακρόπολη της Αμερικής” από τα τέλη του 19ου αιώνα. Στη Βοστώνη θα φωταγωγηθεί μπλε η μεγαλύτερη γέφυρα της πόλης, η Zakim bridge, δίπλα στο TD Garden, το ιστορικό γήπεδο των Boston Celtics.

H δεύτερη γέφυρα που θα φωταγωγηθεί μπλε είναι η Longfellow, σχεδιασμένη από τον μεγάλo Βοστωνέζο αρχιτέκτονα Edmund Wheelwright, τον άνθρωπο που άφησε τη σφραγίδα του στην αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της πόλης και σχεδίασε στις αρχές του 20ου αιώνα το κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βοστώνη στην οδό Beacon 86.

Η ελληνική κοινότητα της Βοστώνης θα τιμήσει στη συνέχεια τους μεγάλους Αμερικανούς Φιλέλληνες Σάμιουελ Γκρίντλεϊ Χάου και Έβερετ, σε ειδική τελετή στο νεκροταφείο του Μάουντ Όμπουρν.

Τo πρόγραμμα φωταγώγησης στα ελληνικά χρώματα επεκτείνεται σε όλη τη Νέα Αγγλία. Στο Rhode Island η φωταγώγηση των γεφυρών Pawtucket στο Interstate Route 95 και Sakonnet River Bridge Route 24 θα διαρκέσει για μία εβδομάδα, ενώ στα μπλε θα φωταγωγηθεί το Westminster Street Building στο Providence όπως και το Κυβερνείο του Rhode Island. Στο New Hampshire θα γίνει φωταγώγηση στο Δημαρχείο της πρωτεύουσας της Πολιτείας, Manchester, καθώς και σε δύο γέφυρες της Πολιτείας.

 

enikos.gr