Προξενείο Μονάχου: Φωταγώγηση μνημείων στο Μόναχο

Δελτίο Τύπου

Φωταγώγηση μνημείων στο Μόναχο ανήμερα της 25ηςΜαρτίου

Το Γενικό Προξενείο Μονάχου, εν όψει της επετείου 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και κατόπιν σχετικής άδειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα φωταγωγήσει, συμβολικά, στο  χρώμα της ελληνικής σημαίας δυο εμβληματικά κτήρια του Μονάχου,  τα Προπύλαια (Propyläen) και το Olympiaturm ανήμερα της 25ης Μαρτίου από τις 19:00.

Τα Προπύλαια κατασκευάστηκαν μεταξύ 1854 και 1862 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Leo von Klenze – ένθερμου υποστηρικτή της ελληνικής αρχιτεκτονικής – με χρηματοδότηση του Βαυαρού βασιλιά και πατέρα του ‘Οθωνα, Λουδοβίκου Ι. Φέρει σαφείς αναφορές στην Ελλάδα τόσο μέσω του αρχιτεκτονικού του σχεδιασμού (δωρικός και ιωνικός ρυθμός) όσο και μέσω του γλυπτού του διακόσμου (σκηνές από την Ελληνική Επανάσταση). Τέλος, στο εσωτερικό τμήμα  των Προπυλαίων αναγράφονται ονόματα φιλελλήνων καθώς και Ελλήνων αγωνιστών στην Ελληνική.

Το Olympiaturm βρίσκεται στο Ολυμπιακό Πάρκο του Μονάχου, το οποίο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Πρόκειται για σήμα κατατεθέν της πόλης, με ύψος 291 μέτρα, ορατό από τα περισσότερα σημεία της βαυαρικής πρωτεύουσας.