Επίσκεψη Μόρρισον σε οικογένεια Ελλήνων πλημμυροπαθών

Ο Νίκος και η Ειρήνη Μαγνησάλη είναι ανάμεσα στους χιλιάδες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στη Νέα Νότια Ουαλία εν μέσω των ακραιών πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την πολιτεία.

Το σπιτικό τους, στο Hawkesbury, περίπου 50χλμ βορειοδυτικά του Σύδνεϋ, που το είχαν δημιουργήσει μόνοι τους πριν 47 χρόνια και τα υπάρχοντά τους χάθηκαν σχεδόν ολοσχερώς.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στη σελίδα gofundme που στήθηκε για συγκέντρωση χρημάτων προς στήριξη της οικογένειας δεν είχαν λάβει ειδοποίηση για να εκκενώσουν.

Το ζευγάρι, συνταξιούχοι ηλικίας 70 και 82 ετών κατάφεραν να διαφύγουν τελευταία στιγμή με τη βοήθεια των παιδιών τους.

“Ο πατέρας μου έχτισε τα πάντα τούβλο-τούβλο[…] Το μετέτρεψαν έτσι ώστε να θυμίζει το χωριό τους στην Ελλάδα, είναι δύσκολο να αντικατασταθεί κάτι τέτοιο”, είπε ο γιος τους Πίτερ Μαγνησάλης μιλώντας στην εκπομπή Sunrise την περασμένη εβδομάδα.

Την οικογένεια ομογενών επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες και ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρρισον, ανάμεσα στις στάσεις που πραγματοποίησε με τη σύζυγό του, Τζένυ Μόρρισον, και τη βουλευτή Melissa McIntosh σε πλημμυροπαθείς περιοχές του δυτικού Σύδνεϋ.

neoskosmos.com

Φώτο: Facebook/

Και είδαν από πρώτο χέρι τί εστί ελληνική φιλοξενία. Ακόμη και σε μία δύσκολη για το νοικοκυριό Μαγνησάλη στιγμή, οι ομογενείς φρόντισαν να στήσουν σούβλα για να φιλέψουν τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του.

“Ο Νίκος και η Ειρήνη έχτισαν το σπίτι των ονείρων τους πριν περισσότερα από 40 χρόνια και μεγάλωσαν εδώ την οικογένειά τους. Έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα, αλλά ο τρόπος που όλη η οικογένεια συγκεντρώθηκε, δουλεύοντας μέρα νύχτα για το καθάρισμα δείχνει ότι έχουν χτίσει κάτι πολύ ξεχωριστό που ούτε οι πλημμύρες δεν μπορούν να παρασύρουν”, γράφει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.