Νέο ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Μελβούρνη

Τη Μεγάλη Τρίτη του Ορθόδοξου Πάσχα, ήτοι στις 27 Απριλίου 2021, ανοίγει ένα νέο Ελληνικό Βιβλιοπωλείο στη Μελβούρνη, στο 123 Puckle Street, στο Moonee Ponds.

Ο 0μογενής Νώντας Βασιλείου –ο νέος Ελληνοαυστραλός βιβλιοπώλης στη Μελβούρνη- από τα νιάτα του είχε το όνειρο να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο.

Έχει σπουδάσει Οικονομικές και Κοινωνικές Επιστήμες στην Αθήνα και έχει εργαστεί στο μεγάλο Ελληνικό Βιβλιοπωλείο «Πολιτεία» για τρία χρόνια ως οικονομικός σύμβουλος.

΄Ηρθε στη Μελβούρνη πριν από τέσσερα χρόνια, μαζί με την οικογένειά του και αφού εργάστηκε σε διάφορες εταιρίες, αποφάσισε να ιδρύσει ένα Ελληνικό Βιβλιοπωλείο στη Μελβούρνη με την επωνυμία « Nontas International Book Sellers», με ακρώνυμο NIBS.

Το νέο κατάστημα στο Moonee Ponds θα στεγαστεί σε ένα διώροφο κτίριο, με το ευρύχωρο ισόγειο να αποτελεί το βιβλιοπωλείο και η επάνω αίθουσα, που είναι ένα πολυτελέστατο και κομψό χολ, θα αποτελέσει το σημείο επαφής των πελατών βιβλιόφιλων, δασκάλων και καθηγητών της Ελληνικής Γλώσσας για ανταλλαγή απόψεων, θεώρηση και ετοιμασία μαθημάτων, αλλά και αίθουσα παρουσιάσεων βιβλίων και άλλων εκδηλώσεων.

Επίσης, εδώ θα υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φωτοτυπικά μηχανήματα για άμεση χρήση και επαφή όλων.

Ο κ. Βασιλείου μάς είπε ότι θα είναι διεθνές το βιβλιοπωλείο του και θα φιλοξενήσει όλο τον εκδοτικό οργασμό των ελληνικών βιβλίων που εκδίδονται σήμερα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο και θα φτάνουν εδώ μέσα σε λίγες μέρες.

Εδώ επίσης θα βρείτε και όλα αυτά που έχουν εκδοθεί από ντόπιους εκδοτικούς οίκους και Μελβουρνιώτες συγγραφείς.

Επίσης όλα τα αντίτυπα των ντόπιων βιβλίων που σήμερα βρίσκονται στο ελληνικό Προξενείο, θα μεταφερθούν στο NIBS –με άδεια του νέου μας προξένου κ. Ε. Κακαβελάκη- για χρήση όλων των πελατών και ενδιαφερομένων – μια και στο Προξενείο δεν διαβάζονται και τόσο.

Εξυπακούεται ότι και όλος ο καθημερινός Τύπος – αγγλόφωνος και ελληνικός – θα βρίσκεται εκεί κάθε μέρα, καθώς και εφημερίδες από την Ελλάδα.

Το νέο μας βιβλιοπωλείο θα καλύψει ένα μεγάλο κενό μια και δεν είχαμε ελληνικό βιβλιοπωλείο στα βορειοδυτικά προάστια της ελληνικής Μελβούρνης.

Πηγη:Neoskosmos.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε