Ο ομογενής γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης νέος Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Νέος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) είναι από τις 14 Μαρτίου 2021 ο Λεωνίδας Ραπτάκης, (Lou Raptakis)  ομογενής Γερουσιαστής του  Ρόουντ Άιλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο κ. Ραπτάκης, Α΄ Αντιπρόεδρος, της ΠαΔΕΕ μέχρι τότε, αντικατέστησε στην προεδρία τον απελθόντα Πρόεδρο Παναγιώτη Κατσαμπάνη (Peter Katsampanis) γερουσιαστής στη Δυτική Αυστραλία  (Πέρθ), ο οποίος ηττήθηκε στις πολιτειακές εκλογές στην Δυτική Αυστραλία, που διεξήχθησαν στις 13 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΠαΔΕΕ, (Άρθρο 11 παρ. 5) «σε περίπτωση που ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου χάσει την ιδιότητα του Κοινοβουλευτικού κατά τη διάρκεια της θητείας του, λόγω μη επανεκλογής του, αντικαθίσταται σύμφωνα με την παράγραφο γ, αλλά παραμένει μέλος της ΠαΔΕΕ». Η Παράγραφος γ, αναφέρει: «Ο πρώτος Αντιπρόεδρος αντικαθιστά τον Πρόεδρο σε περίπτωση παραιτήσεως ή  άλλου λόγου για το υπόλοιπο της θητείας και ο δεύτερος Αντιπρόεδρος αντικαθιστά τον πρώτο». Σε περίπτωση που υπάρχουν  άλλες κενές θέσεις μεταξύ των μελών  του ΔΣ, τα υπόλοιπα μέλη ορίζουν προσωρινό αντικαταστάτη  από την ίδια περιφέρεια από την οποία προήρχετο ο αποχωρήσας για το υπόλοιπο της θητείας».

Ο κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης, είχε εκλεγεί Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ στις εκλογές  για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. τον Ιούνιο του 2017.

Σε συνέντευξη του ο κ. Κατσαμπάνης σημείωσε ότι ήταν φανερό για καιρό τώρα ότι το Φιλελεύθερο κόμμα είχε χάσει τη συμπαράσταση των ψηφοφόρων  τη Δυτική Αυστραλία, όπου, όπως είπε, τέσσερις στους πέντε ψηφοφόρους δεν πιστεύουν στο τι τους προσφέρει το Φιλελεύθερο κόμμα το οποίο χρειάζεται ολική ανασυγκρότηση.

Δήλωσε επίσης ότι αποσύρεται από την ενεργό πολιτική. «Φεύγω», όπως δήλωσε, «με το κεφάλι ψηλά».

Η Panhellenic Post μίλησε τόσο με τον νέο Πρόεδρο της ΠαΔΕΕ κ. Λεωνίδα Ραπτάκη όσο και με τον Νομικό Σύμβουλο της ΠαΔΕΕ κ.Γιώργο Νούλα που επιβεβαίωσαν τις εξελίξεις. Η νέα Γενική Συνέλευση,  όπου προβλέπονται και εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, θα πραγματοποιηθεί το τέλος του Ιουλίου 2021 στην Αθήνα.

Θα ακολουθήσει λεπτομερές ρεπορτάζ της Panhellenic Post.