ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για ανέργους 22-29 ετών – Οι δικαιούχοι, οι επιχειρήσεις και η αλλαγή στην προθεσμία αιτήσεων

Αυξημένη είναι η ζήτηση των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω του προγράμματος απασχόλησης άνεργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών. Γι’ αυτό και η Διοίκηση αποφάσισε την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων από την Τρίτη 20 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως και τις 19 Απριλίου.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 € μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Η διαδικασία συμμετοχής

• Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά εντολή κενής θέσης και προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης

• Ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις

• Οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης

• Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το 3μηνο πριν την αίτηση και δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 χρόνια (τρέχον και 2 προηγούμενα).

Στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, υλοποιούνται 8 ανοικτά προγράμματα με συνολικά 42.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, ποσοστά επιχορήγησης έως το 100% του μισθού και των εισφορών, απλουστευμένους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής, ενώ δεν υπάρχουν δεσμεύσεις μετά το τέλος της επιχορήγησης.

Πηγή: enikonomia.gr