Τεράστιος Τσιτσιπάς: Κατέκτησε το Monte Carlo Masters

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε «1000άρι» τουρνουά της ATP πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατακτώντας το Masters του Μόντε Κάρλο. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε στον τελικό του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-3, 6-3, ολοκλήρωσε τους αγώνες του στο Πριγκιπάτο χωρίς να χάσει ούτε σετ και πήρε το τρόπαιο και 1.000 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Το… σήκωσε και έγραψε ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 22χρονος τενίστας πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ (6-3, 6-3) στον τελικό του Monte Carlo Masters και έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατακτά τίτλο Masters 1000.

Ο Στέφανος ήταν σαρωτικός και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Ο 6ος τίτλος που κατακτά στην καριέρα του ο συμπατριώτης μας και δεύτερος πιο σημαντικός μετά το ATP Finals που πήρε το 2019. O Ελληνας τενίστας ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την περιπέτειά του στη χωμάτινη σεζόν και έκανε άπαντες να υποκλιθούν στο ταλέντο του.

Μια ακόμα σπουδαία επιτυχία για τον Τσιτσιπά, ο οποίος μαζί με το βαρύτιμο τρόπαιο θα πάρει και 251.085 ευρώ που ήταν το prize money του τουρνουά. Ο Στέφανος με τους πόντους που μάζεψε από την κατάκτηση του τίτλου, οδηγεί την κούραση για τα ATP Finals, που θα διεξαχθούν στο Τορίνο.

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 18 winners και 13 αβίαστα λάθη, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ρούμπλεφ είχε 10 winners και 21 αβίαστα λάθη. Ο Ελληνας τενίστας επίσης είχε 3/3 break points, ενώ ο Ρώσος δεν κατάφερε να φτάσει ούτε σε ένα break point (0/0).

Ο Στέφανος ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και έκανε μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ που σέρβιρε ο Ρώσος. Ο συμπατριώτης μας προηγήθηκε με 2-0 και λίγο αργότερα με 3-0. Ο Αντρέι μείωσε σε 3-1, αλλά ο «Τσιτσιφάστ» έφτασε με άνεση στο 4-1. Ο συμπατριώτης μας δεν ένιωσε καμία πίεση από τον αντίπαλό του και με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ.

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο 22χρονος μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ. Προηγήθηκε με 3-1 και όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο Ρώσος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 4-3, με τον Στέφανο όμως στη συνέχεια να πετυχαίνει νέο μπρέικ και με 6-3 να κάνει το 2-0.

Μια σπουδαία εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ. Στον δρόμο για την κούπα μάλιστα απέκλεισε σπουδαίους τενίστες, όπως ο Ντάνιελ Εβανς, ο οποίος στους 16 είχε κερδίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.