Βιβλιοπαρουσίαση: «Το κόκκινο μπάλωμα» της Αντιγόνης Πόμμερ (Εκδόσεις 24 γράμματα)

«Το κόκκινο μπάλωμα» είναι ο τίτλος του πέμπτου μυθιστορήματος της Αντιγόνης Πόμμερ που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 24 γράμματα.

Αυτή τη φορά η συγγραφέας μέσα από τη ζωή του ήρωά της, Αντώνη, ενός διάσημου ταχυδακτυλουργού, σας παρασύρει σε ένα μαγικό ταξίδι σε διάφορα μέρη της γης με μοναδικό σκοπό την αναζήτηση της αγάπης.

Περίληψη

Η άφιξη του Κριστιάν, ενός πλανόδιου ταχυδακτυλουργού, έσκασε σαν πυροτέχνημα στη ψυχή του μικρού Αντώνη που από παιδί είχε δώσει όρκο σιωπής.

Ο Κριστιάν θα γίνει ο μέντοράς του, θα του διδάξει την τέχνη του και θα γεμίσει με χρώμα την ασπρόμαυρη ζωή του.

Ο Αντώνης θα παλέψει για να γίνει διάσημος ταχυδακτυλουργός, φορώντας πάντα το σχισμένο καπέλο που του χάρισε ο Κριστιάν.

Η φίλη του, Φοίβη, θα τον ενθαρρύνει ακόμα κι όταν τα χλευαστικά σχόλια των συμμαθητών τους θα τον αποκαρδιώνουν.

Ο Αντώνης και η Φοίβη είναι ερωτευμένοι από παιδιά και ονειρεύονται πως κάποια μέρα θα είναι μαζί. Η Φοίβη θα ράψει ένα κόκκινο μπάλωμα στο καπέλο του και θα του δώσει κουράγιο όταν εκείνος θα αναγκαστεί να δουλέψει στα καράβια.

Οι δρόμοι τους θα χωρίσουν. Και οι δυο θα κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Θα βρεθούν μίλια μακρυά.

Θα καταφέρουν να βρουν την αγάπη σε άλλες αγκαλιές; Θα μπορέσουν να ξεχάσουν ο ένας τον άλλο; Ή μήπως το κόκκινο μπάλωμα θα μείνει ανεξίτηλο στις καρδιές τους;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Αντιγόνη Πόμμερ γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Γερμανό και μητέρα Ελληνίδα. Το επίθετό της το οφείλω στον πατέρα της, ενώ το όνομά της στην γιαγιά μου. Όπως η ίδια λέει σε αυτήν οφείλει και την αγάπη της για τα παραμύθια αφού ήταν μία αστείρευτη πηγή ιστοριών που τη συντρόφευαν για πολλά χρόνια.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η ζωή μου χωρίς τα παραμύθια της» σημειώνει.

Η κα. Πόμμερ έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και έχει επισκεφτεί αρκετές φορές την Βραζιλία, μια χώρα που συναντάει συχνά ο αναγνώστης μέσα στις ιστορίες της.

Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε από την Εμπειρία Εκδοτική με τίτλο «Γκρεκίνια» και ακολούθησαν στον ίδιο εκδοτικό οίκο τα επόμενα δύο, με τίτλους «Η ζωή μου κύκλους κάνει» και «Ο καθρέφτης του φεγγαριού». Τέλος, από τις εκδόσεις Ωκεανίδα εκδόθηκε το βιβλίο της «´Αρωμα λεμόνι».

Πηγή:huffingtonpost.gr