Τριμερής συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου για θέματα Αποδήμων

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, συμμετείχε σήμερα, 23 Απριλίου 2021, στην Λευκωσία, στην Τριμερή Συνάντηση για θέματα Αποδήμων με τον Επίτροπο της Κυπριακής Δημοκρατίας αρμόδιο για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, κ. Φώτη Φωτίου και την Υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου, κα Nabila Makram.

Οι τρεις πλευρές αξιολόγησαν την πορεία της μέχρι τώρα συνεργασίας τους υπό το φως των αλλαγών που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν τρόποι να αναπτυχθούν δράσεις που είχαν προταθεί στο παρελθόν, ενώ παρουσιάστηκαν και νέες ιδέες για πρωτοβουλίες, οι οποίες θα ενισχύσουν την στενή συνεργασία των κρατών στον τομέα της Διασποράς, με έμφαση στη νεολαία και στον πολιτισμό.

Τέλος, συμφωνήθηκε η επόμενη Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για θέματα Αποδήμων να πραγματοποιηθεί στο Κάιρο το φθινόπωρο του 2021. Στο πλαίσιο αυτής, θα λάβει χώρα, μεταξύ άλλων, εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.