Ενδιαφέροντα γεγονότα του παρελθόντος

1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

1915: Δυνάμεις Νεοζηλανδών και Αυστραλών επιχειρούν απόβαση στις τουρκικές ακτές της Καλλίπολης, στο πλαίσιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

1945: Αντιπρόσωποι από 50 χώρες συγκεντρώνονται στο Σαν Φρανσίσκο για να συζητήσουν τη δημιουργία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

1953: Οι επιστήμονες Φράνσις Κρικ και Τζέιμς Γουότσον δημοσιεύουν την πρωτοποριακή εργασία τους για τη χημική δομή του DNA. Για την ανακάλυψή τους αυτή, που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη του 20ου αιώνα, θα τιμηθούν με το βραβείο Νόμπελ το 1962.

1959: Ο πρώτος άνθρωπος που -όπως θα αποκαλυφθεί αργότερα- πάσχει από AIDS, εισέρχεται στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Μάντσεστερ. Είναι ναυτικός στο επάγγελμα και θα πεθάνει 4,5 μήνες αργότερα.

1974: Η «Επανάσταση των Γαρύφαλλων» στην Πορτογαλία. Οι στρατιωτικοί εγκαθιδρύουν και πάλι τη Δημοκρατία, έπειτα από μισό αιώνα δικτατορίας.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε