Ομογενής αστυνομικός θύμα του καθήκοντος στην Νέα Υόρκη

Ο αδικοχαμένος Αναστάσιος Τσάκος (Φωτογραφία: NYPD)

Τραγικό θάνατο βρήκε εν ώρα καθήκοντος ο 43χρονος αστυνομικός του NYPD, Αναστάσιος Τσάκος (Anastasios Tsakos), ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Λονγκ Αϊλαντ Εξπρεσγουέι (Long Island Expressway – LIE) στο Κουίνς, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Απριλίου.

Την είδηση του θανάτου του Τσάκου ανακοίνωσε ο ίδιος ο αρχηγός του NYPD, Ντέρμοτ Σι (Dermot Shea), λίγο μετά το τραγικό συμβάν.

«Σήμερα το πρωί, ο αστυνομικός του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων του NYPD (NYPD Highway) Αναστάσιος Τσάκος, σύζυγος και πατέρας δυο μικρών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο ενώ προστάτευε τους πολίτες της Νέας Υόρκης. Σύσσωμο το NYPD πονάει απόψε, ενόσω θρηνούμε όλοι μαζί την απώλεια του αδελφού μας. Μια απώλεια όχι μόνο για την οικογένεια του NYPD, αλλά για ολόκληρη την πόλη», τόνισε ο Σι.

Σύμφωνα με το «ABC New York», o Τσάκος παρασύρθηκε στην λωρίδα ανατολικής κατεύθυνσης του LIE, κοντά στο Φράνσις Λούις Μπούλεβαρντ, από ένα αυτοκίνητο τύπου Volkswagen του 2013. Οδηγός ήταν η 32χρονη Τζέσικα Μπουβάις (Jessica Beauvais) από το Χέμπστεντ η οποία βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και η άδειά της είχε αφαιρεθεί. Συνελήφθη λίγο αργότερα από την Αστυνομία και αντιμετωπίζει περισσότερες από 10 κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων κακουργηματικές.

Ο Αναστάσιος Τσάκος ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Τσάκου, υπηρετούσε επί 14 χρόνια στο NYPD και ήταν οικογενειάρχης με δυο μικρά παιδιά, ηλικίας 6 και 3 ετών.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο (Bill de Blasio) εξέφρασε την οδύνη του και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ομογενούς αστυνομικού.

Σε συλλυπητήρια ανάρτηση για την απώλεια του 43χρονου αστυνομικού προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, εκφράζοντας τη συμπαράσταση στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού του NYPD Αναστασίου Τσάκου, την ώρα που υπηρετούσε την Κοινότητα, μας υπενθυμίζει τους ανθρώπους που προστρέχουν πρώτοι, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, το ιατρικό προσωπικό, και οι οποίοι πάντοτε θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Αιωνία του η μνήμη», έγραψε ο Αρχ/πος Ελπιδοφόρος.

Ο Αναστάσιος Τσάκος είχε γεννηθεί στην Ελλάδα και βρέθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ την δεκαετία του ’90.

Από τον ekirika.com