Κάτι «τρέχει» στην Ελληνική Κοινότητα του St Albans

Ο πρώην προέδρος της Βουλής της Αυστραλίας, Peter Sleepe, κάνει Ανάσταση με τους Έλληνες στην Αγία Παρασκευή. Φώτο: Supplied

 

St Albans.- Αίσθηση προκάλεσε στους ενορίτες της Αγίας Παρασκευής του St Albans η παρουσία του πρώην προέδρου της Βουλής της Αυστραλίας, Peter Sleeper, στην τελετή της Ανάστασης.

Ο κ. Sleeper αν και δεν εκλεγόταν με το Εργατικό κόμμα είχε γίνει πρόεδρος της Βουλής επί Εργατικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Julia Gillard.

Υποχρεώθηκε να παραιτηθεί όμως, λόγω καταγγελιών σε βάρος του αν και αργότερα αθωώθηκε.

Ο εφημέριος του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής, Ειρηναίος Κόϊκας δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» πως όντως ο κ. Sleeper βρέθηκε στην εκκλησία του το βράδυ της Ανάστασης.

«Δεν ήταν επίσημος προσκεκλημένος μας. Απλά έτυχε να είναι στη Μελβούρνη. Είναι δικηγόρος και είναι και δικηγόρος μου. Είναι επίσης και Χριστιανός και μάλιστα επίσκοπος της Brazil Apostolic Church. Αφού ήταν στη Μελβούρνη του είπα να έρθει να κάνει μαζί μας Ανάσταση, ήρθε και το απόλαυσε» μας είπε.

Το θέμα όμως συζητείται μεταξύ των πιστών.

Όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα του St Albans.

Οι πληροφορίες του «Νέου Κόσμου» κάνουν λόγο για τοξικό κλίμα μεταξύ μελών του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου και του προηγούμενου, για έρευνες σε κάποια μέτωπα, απειλές και πιθανές παραιτήσεις.

neoskosmos.com