Ο Ομογενής βουλευτής, Τσάρλι Κριστ, υποψήφιος κυβερνήτης Φλόριδα

Φωτογραφία: Αssociated Press. Ο Τσάρλι Κρις ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για κυβερνήτης Φλόριδας, Σεντ Πίτερσμπεργκ, Φλόριδα, 4 Μαίου, 2021. (AP Photo/Chris O Meara)

Φλόριδα.– Ένας ακόμη Ελληνοαμερικανός πολιτικός, του Δημοκρατικού Κόμματος, ο ομοσπονδιακός βουλευτής, Τσάρλι Κριστ (Charlie Crist) ετοιμάζει την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί κυβερνήτης, στην Πολιτεία της Φλόριδας. Υπενθυμίζεται ότι από το 2007 έως το 2011, ήταν κυβερνήτης ως εκλεγμένος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους «New York Times», οι αντίπαλοι του Κριστ θα είναι τουλάχιστον δυο και θα πρόκειται για γυναίκες, οι οποίες έχουν τα δικά τους ερείσματα μεταξύ των Δημοκρατικών: Η πρώτη είναι η υπουργός Γεωργίας, Νίκι Φριντ (Nikki Fried) και η δεύτερη, η βουλευτής Βαλ Ντέμινγκς (Val Demings), από το Ορλάντο, οι οποίες δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά της, η Φριντ έχει εκφράσει, εμμέσως πλην σαφώς, το ενδιαφέρον της για την σημαντική αυτή υποψηφιότητα, παρ’ όλα αυτά όμως διέψευσε την πληροφορία ότι θα ανακοίνωνε την έναρξη της εκστρατείας της στην συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε στην Πολιτειακή Βουλή της Φλόριδας.

Στην αντίπερα όχθη, ούτε η Ντέμινγκς βγήκε μπροστά με μια ξεκάθαρη ανακοίνωση, όπως όμως καταδεικνύεται, σύμφωνα με τους «New York Times», ήδη προετοιμάζει το έδαφος. Τελευταία κίνησή της, που ενίσχυσε την εντύπωση αυτή, είναι ένα βίντεο που ανέβασε την Τρίτη στις πολιτικές πλατφόρμες της, όπου αναφέρεται στην καριέρα της ως διοικήτρια της Αστυνομίας του Ορλάντο, επικεφαλής της διαδικασίας παραπομπής στο Κογκρέσο, αλλά και στο γεγονός ότι είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των προτεινόμενων γυναικών για το χρίσμα της υποψηφίας αντιπροέδρου στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν, το οποίο, εν τέλει, αποδόθηκε στην σημερινή αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις (Kamala Harris).

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης, Ρον ντε Σάντις (Ron De Santis), ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την αναστολή όλων των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αρχικά αντιμετώπισε με ελαφρώς ειρωνική διάθεση της υποψηφιότητα Κριστ,  με τους Δημοκρατικούς, αυτή τη φορά.

Στοιχεία από ekirikas.com