Εισήγηση Επιτροπής από 14 Μαΐου

Πράσινο φως για διαπεριφερειακές μετακινήσεις από την Παρασκευή, 14 Μαΐου, έδωσαν οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Επίσης εισηγούνται από την ίδια ημερομηνία την παράταση της κυκλοφορίας μέχρι τις 12:30 και την κατάργηση των sms σε 13032 και 13033, γεγονός που συνεπάγεται την πλήρη απελευθέρωση στο εμπόριο με τέλος του click away και click in shop.

Η συνεδρίαση των ειδικών συνεχίζεται, ενώ στις 18:00 θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων από τους υπουργούς Άκη Σκέρτσο και Βασίλη Κικίλια.

Πιο αυστηροί όροι για μετάβαση στα νησιά

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί συμφώνησαν στην απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στις 14 Μαΐου.

Στην ηπειρωτική χώρα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς υποχρέωση για  self test, αλλά με απλή σύσταση.

Ωστόσο η μετακίνηση προς τα νησιά θα γίνεται με την επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών ή rapid test ή self test.

Επίσης θα μπορούν να ταξιδέψουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή έχουν νοσήσει.

Με αστερίσκο το άνοιγμα των γυμναστηρίων τέλος Μαΐου

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων εξετάστηκε επίσης στη συνεδρίαση των ειδικών και οι απόψεις συγκλίνουν στην επαναλειτουργία τους στις 31 Μαΐου. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω απόφαση θα επανεκτιμηθεί με βάση τις επιδημιολογικές εξελίξεις.

Ησαΐα χόρευε από τον Ιούνιο

Ο Ιούνιος θα είναι και ο μήνας των γάμων, από ότι φαίνεται, καθώς η Επιτροπή δίνει πράσινο φως σε διοργάνωση δεξιώσεων και τελετών, υπό την αίρεση πάντα της μη επιβάρυνσης της επιδημιολογικής εικόνας.