Σε άθλια κατάσταση ο Τάφος του Ίεράρχου Γενναδίου

Η φωτογραφία από τον “τάφο” του μακαριστού Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κυρού Γενναδίου, κυριολεκτικά σοκάρει..  Οκτώ μήνες από την κοίμηση του Ιεράρχη και Τάφος δεν υπάρχει. Μόνον ένα χωμάτινος σωρός και  ένας πρόχειρος Σταυρός με μία εξίσου πρόχειρη επιγραφή.

Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, διερωτάται ο γνωστός περί τα εκκλησιαστικά Σωτήρης Τζούμας σε σχετική του ανάρτηση στο exapsalmos.gr .  «Συνήθως για τα <σαράντα> το μνήμα είναι ευπρεπισμένο και περιποιημένο», γράφει και προσθέτει: «Κανένας εκ των  κληρικών της Μητροπόλεως που όσο ζούσε τον είχαν από κοντά και επεδίωκαν την εύνοια του, δεν ένοιωσε την ανάγκη να ευτρεπίσει το μνήμα του Δεσπότη του; Μάλιστα αρκετοί εκ των κληρικών αυτών μπορεί να είναι και δική του χειροτονία. Έτσι τον τιμούν;»

Και προσθέτει: «Η Ελληνική Κοινότητα της Βενετίας δεν μπορεί να ενεργήσει; Δεν μπορεί να αποκαταστήσει την αδικία που συντελείται εις βάρος της μνήμης ενός Ιεράρχου που έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για να είναι σήμερα η Μητρόπολη Ιταλίας σε περίοπτη θέση;”

Και ο κ. Τζούμας καταλήγει: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει υπ’ όψη του αυτήν την εικόνα; Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος που είναι ευαίσθητος σε τέτοια θέματα και ήταν και ομογάλακτος με τον κεκοιμημένο δεν θα τραβήξει κανένα αφτί;»