Γεροβασίλη: Η Βουλή υπολειτουργεί

Αθήνα.- Τη διεύρυνση της συμμετοχής με την φυσική παρουσία των βουλευτών στις εργασίες της Βουλής, ζήτησε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, στη διάσκεψη των Προέδρων, αφήνοντας αιχμές για την μέχρι τώρα ολιγωρία και την υποβάθμιση της Δημοκρατικής λειτουργίας, όπως επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Γεροβασίλη υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Δεν κατανοώ τον λόγο για τον οποίο το Κοινοβούλιο υπολειτουργεί, την στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει την Οικονομία, τα σχολεία και ετοιμάζεται να ανοίξει και τον τουρισμό. Τον Δεκέμβριο είχατε προγραμματίσει την δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου, προκειμένου να μην υποβαθμισθεί περαιτέρω η Δημοκρατία, στο όνομα της πανδημίας. Όμως μετά τον καταχρηστικό και προνομιακό εμβολιασμό, κυβερνητικών στελεχών και άλλων παραγόντων της Ν.Δ. εγκαταλείψατε το σχέδιο, εξαιτίας της κοινωνικής κατακραυγής».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να προχωρήσει σε διεύρυνση, καθώς περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών.

Σχετικά με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας για την ώρα του πρωθυπουργού, ζητώντας αναστολή των αλλαγών στην εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ, η απάντηση που πήρε η κυρία Γεροβασίλη είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στο αίτημα του κ. Τσίπρα, όπως υπογραμμίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.