Ολυμπιακός: Ο Ουίλιαμς Γκος είναι ο βασικός στόχος των «ερυθρόλευκων»

Νηνεμία επικρατεί στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, αλλά για αυτό ευθύνονται περισσότερο οι στόχοι των «ερυθρόλευκων» παρά η ίδια η ομάδα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αποφασίσει πως προτεραιότητά του για την θέση του βασικού γκαρντ είναι ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος. Η επιστροφή του Αμερικανού στον Πειραιά μετά τη σεζόν 2018-19 αποτελεί την βασική προτεραιότητα στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Η ομάδα έχει ενημερώσει τον ατζέντη του Ουίλιαμς Γκος για το ενδιαφέρον της και φυσικά αυτός το μετέφερε στον παίκτη. Η απάντηση του Αμερικανού ήταν συγκεκριμένη «θα μιλήσω με όλες τις ομάδες μόλις ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις μου στην VTB με την Λοκομοτίβ Κουμπάν».

Ο Ουίλιαμς Γκος στο φετινό Eurocup πρόσφερε σε 6 αγώνες, 17 πόντους με 50% στα τρίποντα (11/22), 2.5 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ και 2 λάθη. Στην VTB η ομάδα του προκρίθηκε στην ημιτελική φάση κάμπτοντας την αντίσταση της Χίμκι με 2-0. Στη συγκεκριμένη Λίγκα μετρά 18.5 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 6.8 ασίστ.

Ο Μπαρτζώκας πιστεύει πολύ στις ικανότητες του 26άχρονου γκαρντ και θεωρεί πως ταιριάζει ο τρόπος παιχνιδιού του με αυτόν του Κώστα Σλούκα ώστε να βρίσκονται ταυτόχρονα στο παρκέ.

ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος βρίσκεται στη λίστα πολλών ομάδων της Euroleague. Η φετινή του παρουσία με την «Λόκο», η αγωνιστική του βελτίωση και κυρίως η αυτοπεποίθηση με την οποία παίζει τον έχουν κάνει περιζήτητο.

Τουλάχιστον πέντε ομάδες τον έχουν στο στόχαστρό τους, κάτι το οποίο αυτομάτως δυσκολεύει κάπως τον Ολυμπιακό αφού δύσκολα θα επικρατήσει σε έναν ενδεχόμενο πλειστηριασμό που θα ξεκινήσει γύρω από το όνομα του Ουίλιαμς Γκος. .

Ενα «ατού» της ομάδας του Πειραιά ενδεχομένως να είναι η σύζυγός του Αμερικανού γκαρντ η οποία προτιμά να γυρίσει στην Ελλάδα, από το να μείνει σε χώρες του Βορρά.

Φυσικά αν δεν τελεσφορήσει η συγκεκριμένη υπόθεση ο Μπαρτζώκας είναι έτοιμος για εναλλακτικές λύσεις.

ΤΟ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ» ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ο 26άχρονος γκαρντ υπήρξε επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής βρήκε στο πρόσωπο του Ουίλιαμς Γκος (9.2π με 37%τρ., 2ρ., 4.2ασ., 1.4λ.) τον τρόπο για τον απογαλακτισμό της ομάδας από τον Βασίλη Σπανούλη, ωστόσο το έκανε με λάθος τρόπο.

Ο Μπλατ βιάστηκε να δώσει αυτόν τον ρόλο στον Αμερικανό ο οποίος δεν ήταν έτοιμος αστοχώντας σε αρκετά τελευταία σουτ κρίσιμων αγώνων και κάπως…. κάηκε.

Το επόμενο καλοκαίρι ο Ουίλιαμς Γκος εκμεταλλεύτηκε τον NBA out που είχε στο συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους» και πήγε στους Γιούτα Τζαζ. Οι «Μορμόνοι» έδωσαν 750.000 δολάρια στον Ολυμπιακό και τον έκαναν δικό τους ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του το πέρασε στην G League.

«ΔΟΥΛΕΥΕΙ» ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΛΑΝΤΕΪΛ

Ο Ολυμπιακός όπως σας είχε αποκαλύψει το Gazzetta.gr έχει καταθέσει πρόταση στον Αυστραλό σέντερ. Το γεγονός πως έχει περάσει αρκετός καιρός χωρίς εξέλιξη δε σημαίνει πως έχει εγκαταλειφθεί η περίπτωσή του.

Ο Τζοκ Λαντέιλ έχει εκφράσει την επιθυμία να αναζητήσει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ κι ο Ολυμπιακός από την άλλη τον έχει ενημερώσει πως δεν μπορεί να περιμένει μέχρι την free agency του ΝΒΑ (αρχές Αυγούστου).

Πάντως οι Πειραιώτες τις τελευταίες μέρες… δουλεύουν την υπόθεσή του Λαντέιλ σε μία προσπάθεια να τον πείσουν να πει σύντομα το «ναι».

ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ

Αν ευοδωθούν οι προσπάθειες του Ολυμπιακού με τον Ουίλιαμς Γκος τότε η ομάδα θα αναζητά ένα καθαρό point guard που θα έχει ως πλεονέκτημά του την άμυνα, τη δημιουργία και ένα αξιοπρεπές στατικό σουτ.

Στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα υπάρχουν τέτοιοι παίκτες, αλλά όχι και το όνομά του Τόμας Ουόκαπ.

Πηγή: Gazzetta.gr