Επίθεση Τούρκου στον ομογενή βουλευτή Τομ Κουτσαντώνη

Φώτο: O ομογενής βουλευτής και πρώην πολιτειακός θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης /Φωτογραφία AAP /David Mariuz

Έντονη επίθεση δέχθηκε από τον Γραμματέα της οργάνωσης Australian Turkish Advocacy Alliance Baris Atayman, ο ομογενής βουλευτής και πρώην πολιτειακός θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης μετά την πρόταση που κατέθεσε στην πολιτειακή βουλή, να καθιερωθεί η 19η Μαΐου ως η επίσημη ημέρα αναγνώρισης της ελληνικής γενοκτονίας

Στην επιστολή του ο κ. Atayman, επιτέθηκε ανοικτά στον κ. Κουτσαντώνη χαρακτηρίζοντας την πρόταση του βουλευτού του Εργατικού κόμματος πολιτική κίνηση και απόπειρα αποπροσανατολισμού που προέρχεται από τις προσωπικές και υποκειμενικές απόψεις του τελευταίου. Ο Τούρκος γραμματέας εξέφρασε την άποψη πως η πρόταση του κ. Κουτσαντώνη δεν αφορά τους πολίτες της Νότιας Αυστραλίας, οι οποίοι αυτή την περίοδο καλούνται να αντιμετωπίσουν όπως είπε «μια πανδημία και τις οικονομικές επιπτώσεις που αυτή έχει επιφέρει στην πολιτεία μας» και παρότρυνε τους πολίτες και τα μέλη του κοινοβουλίου να αγνοήσουν και να απορρίψουν την πρόταση του βουλευτού του Εργατικού κόμματος χαρακτηρίζοντας την ως πολιτική πράξη, «ντροπιαστική απέναντι στον δεσμό που ενώνει τους Έλληνες και τους Τούρκους της Αυστραλίας που συμμερίζονται τις ίδιες ηθικές αρχές».

Ο πρώην θησαυροφύλακας δεν δίστασε να απαντήσει στον Τούρκο Γραμματέα δηλώνοντας πως καμία επιστολή δεν πρόκειται να τον εξαναγκάσει να αποσιωπήσει την αλήθεια και πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια σε «εκείνους που κάνουν τα πάντα για να συγκαλύψουν τα εγκλήματα του τελευταίου αιώνα τα οποία διέπραξε ο Τουρκικός στρατός ενάντια στους πληθυσμούς της Μικράς Ασίας».

Ο κ. Κουτσαντώνης τόνισε πως οι Έλληνες της Αυστραλίας ζητούν την δικαίωση και πως είναι χρέος όλων να λάμψει η αλήθεια και να αναγνωριστεί γενοκτονία εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Σύρων από την Αυστραλία.

«Η πρόταση ισχύει και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να εξαναγκάσει την σιωπή μου», κατέληξε ο κ. Κουτσαντώνης.

neoskosmos.com