Φωτιά στην Κορινθία: Όλες οι ελπίδες σήμερα στα εναέρια μέσα

Μια ακόμη -τη δεύτερη κατά σειρά- εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων, του Αλεποχωρίου και τον υπόλοιπων περιοχών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Αττικής με την Κορινθία, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Οι δυνατοί άνεμοι, που άγγιξαν μέχρι και τα 8 μποφόρ κατά τη διάρκεια της νύχτας, αποτέλεσαν το μεγάλο «αγκάθι» στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που δεν είχαν -μέχρι το πρώτο φως της ημέρας- και τη συνδρομή εναέριων μέσων.

Λίγο μετά τις 6:00 της Παρασκευής πάντως στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία δεν έχει ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες έχοντας κατακάψει περίπου 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους, έπεσαν τα εναέρια μέσα σε συνδυασμό με τις αυξημένες επίγειες δυνάμεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην πυρκαγιά επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ & το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης, κινητοποιήθηκαν 8 αεροσκάφη, 4 PZL, 2 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής καθώς & 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό. Ακόμη, υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

 

Περισσότερα σε λίγο…