Κοινοβουλευτικές ομάδες φιλίας Σουηδίας και Ελλάδας

Χθες το μεσημέρι έγινε επαφή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom των κοινοβουλευτικών ομάδων φιλίας Σουηδίας και Ελλάδος μέσα σε εγκάρδια ατμόσφαιρα.

Παρόντες ήταν και οι διπλωματικοί εκπρόσωποι των χωρών με τον πρέσβη της Ελλαδος στην Στοκχόλμη κ Ανδρέα Φρυγανα και τον charges des affaires της σουηδικής πρεσβείας στην Αθήνα Περ Σκονμπεργκ.

Από πλευράς της κοινοβουλευτικής ομάδας της Σουηδίας μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Λαρς Λάρσον, το επίτιμο μέλος της ομάδας και πρώην βουλευτής στη σουηδική Βουλή Σωτήρης Δελης. Από την ελληνική πλευρά οι βουλευτές κα Παπακώστα και κ Κατρινης.

Συζητήθηκαν ενδιαφέροντα διμερή θέματα. Oι εκπρόσωποι των δυο κοινοβουλίων και των πρεσβειών των χωρών τόνισαν τις σταθερές και πολύ θετικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας.

Το φθινόπωρο η ελληνική πρεσβεία στην Στοκχόλμη σε συνεργασία με την κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας του σουηδικού κοινοβουλίου προετοιμάζει τελετή για να τιμηθούν τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας και ελευθερίας της Ελλάδας στο σουηδικό κοινοβούλιο.

Η ηλεκτρονική επαφή έκλεισε με την ευχή για μια φυσική συνάντηση των ομάδων στην Ελλάδα όταν οι Σουηδοί συνάδελφοι τους πραγματοποιήσουν ταξίδι επίσκεψης και εργασίας. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από την μάχη στο παγκόσμιο μέτωπο της πανδημίας.