Απεργία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων

Λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων – πορειών θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Συγκεκριμένα, συναθροίσεις – συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

10.00 Προπύλαια Συνάθροιση μελών «ΠΑΜΕ».

10.00 Πλ. Καραϊσκάκη (Πειραιάς). Συνάθροιση μελών «Εργατικού Κέντρου Πειραιά», «Ναυτεργατικών Σωματείων» κ.ά. σωματείων-φορέων. 05.30΄ Πλ. Καραϊσκάκη (Πειραιάς) & 09.30΄ Έξωθεν Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση) και έξωθεν Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά. Προσυγκεντρώσεις.

10.00 Πλ. Ηρώων, Ελευσίνα. Συνάθροιση μελών «Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής». Μετά το πέρας της συνάθροισης θα μεταβούν στο κέντρο διανομής της εταιρίας « Metro – My Market » (Π.Ε.Ο. Αθηνών- Θηβών, Μάνδρα).

10.30 Χαυτεία. Συνάθροιση μελών «Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων» «ΣΒΟΕΔ» κ.α.

11.00 Πλ. Κλαυθμώνος. Συνάθροιση μελών «ΑΔΕΔΥ», «ΓΣΕΕ», «ΠΟΕΔΗΝ», «Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης ΚΕΕΡΦΑ» κ.α. φορέων και συλλογικοτήτων, παρουσία Προέδρου ΠΑ.ΣΟ.Κ. κας ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 10.30’ Υπ. Εργασίας Προσυγκέντρωση.

06:00 Ραδιοτηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΪ» (Εθν. Μακαρίου & Φαληρέως 2, Ν. Φάληρο). Ενδεχόμενη Συνάθροιση μελών ΠΑ.ΜΕ.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, κατά μήκος των διαδρομών των πορειών, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Λόγω της απεργίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα είναι ακινητοποιημένα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) όπως και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00, λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την Πέμπτη και οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

“Στο κόκκινο” κεντρικές οδικές αρτηρίες από τις 7:00 το πρωί

Ήδη από νωρίς το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, καθώς λόγω της απεργίας και στα ΜΜΜ, οι εργαζόμενοι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για να μετακινηθούν. Οι οδηγοί θα χρειαστούν υπομονή στη Λεωφόρο Αθηνών – Κορίνθου, στην Αθηνών Λαμίας στην άνοδο και κάθοδο, στην Λεωφόρο Κηφισού επίσης και στα δύο ρεύματα. Συμφόρηση υπάρχει και στην Πέτρου Ράλλη, στην Αλεξάνδρας, στη Μεσογείων, στην Κηφισίας, στην Κατεχάκη στο ρεύμα από Ηλιούπολη, στη Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, στην Καλλιρόης, στην άνοδο της Λεωφόρου Συγγρού και στη Βασιλέως Κωνσταντίνου. Επίσης στο “κόκκινο” είναι και το λιμάνι του Πειραιά και η λεωφόρος Ηλιουπόλεως