Euro 2020: 3-1 η Αυστρία τα Σκόπια-Αγγλία – Κροατία 1-0

Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία 3-1

Οι διορθωτικές κινήσεις του προπονητή της Αυστρίας, Φράνκο Φόντα έφεραν την νίκη στην ομάδα του, με 3-1 επί των Σκοπίων στην πρεμιέρα τους στον 3οόμιλο του Euro 2020 που διεξήχθη στο Βουκουρέστι. Οι Μίκαελ Γκρέγκοριτς και Μάρκο Αρναούτοβιτς, αποδείχθηκαν «χρυσές» αλλαγές αφού με δικά τους γκολ το ισόπαλο 1-1 έγινε 3-1.

Η Αυστρία νίκησε 3-1 και μπήκε με το… δεξί στη διοργάνωση (τρίτη φορά που συμμετέχει σε τελική φάση), απέναντι στην «πρωτάρα» Σκόπια, που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Πάντεφ στο 28ο λεπτό το προβάδισμα που είχαν πάρει οι Αυστριακοί με τον Λάινερ στο 18 ́.

Αγγλία νίκησε με 1-0 την Κροατία

Με ένα γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Αγγλία νίκησε με 1-0 την Κροατία στο Γουέμπλεϊ και μπήκε με το… δεξί στον τέταρτο όμιλο του Euro. Τα «λιοντάρια» χωρίς να ανεβάσουν στροφές στην απόδοσή τους κυριάρχησαν στον αγωνσιτικό χώρο απέναντι σε μια υποτονική Κροατία που ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη νίκη αυτή η Αγγλία «έσπασε» την παράδοση που την ήθελε να μην κερδίζει ποτέ στο πρώτο της αγώνα σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.