Ο Μιράντσουκ έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στη Ρωσία

Η Ρωσία πήρε τους πρώτους βαθμούς της στον 2ο όμιλο του Euro 2020 και με το υπέροχο πλασέ του Αλεκσέι Μιράντσουκ επικράτησε 1-0 της Φινλανδίας, πιάνοντάς στη βαθμολογία.

Προβάδισμα πρόκρισης στα νοκ άουτ πήρε η Ρωσία, η οποία επικράτησε με 1-0 της Φινλανδίας για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Euro 2020, την έπιασε στη βαθμολογία και έχει προβάδισμα στην ισοβαθμία.

Ο Αλεκσέι Μιράντσουκ με όμορφο σουτ έδωσε τη νίκη στους Ρώσους, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες και τελικά να ευνοούνται οι γηπεδούχοι, που την τελευταία αγωνιστική φεύγουν απ’ την Αγία Πετρούπολη για να αγωνιστούν στην Κοπεγχάγη με τη Δανία, ενώ η Φινλανδία αντιμετωπίζει το Βέλγιο.

  • Η βαθμολογία του 2ου ομίλου: Βέλγιο 3 (1 αγ.), Ρωσία 3 (2 αγ.), Φινλανδία 3 (2 αγ.), Δανία 0 (1 αγ.)
  • Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (Δευτέρα 21/6, 22:00): Ρωσία – Δανία (Κοπεγχάγη), Φινλανδία – Βέλγιο (Αγία Πετρούπολη)

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με 3 στόπερ και προσεχτική προσέγγιση, όμως το παιχνίδι εξελίχθηκε διαφορετικά. Αμφότερες κατάφεραν να δημιουργήσουν κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα και παρά τα πολλά σώματα στην περιοχή, έβρισκαν τρόπο να απειλήσουν εκτός αυτής, με μακρινά αλλά καλά σουτ.

Μόλις στο 3ο λεπτό οι Φινλανδοί έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Γιόελ Πογιάνπαλο, ωστόσο το τέρμα δεν μέτρησε έπειτα από υπόδειξη του VAR για οφσάιντ. Η απάντηση των Ρώσων ήταν άμεση με τον Μαγκομέντ Οζντόεφ. Ισορροπία υπήρξε και στους τραυματισμούς. Αρχικά ο Γκλεν Καμαρά βρέθηκε να “σφαδάζει” στο έδαφος, ωστόσο εκείνος του Μάριο Φερνάντες ήταν ο πραγματικά σοβαρός. Ο πολιτογραφημένος Ρώσος έπεσε στο έδαφος άσχημα σε διεκδίκηση κεφαλιάς και τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη, με συνέπεια να αντικατασταθεί.

Ο ρυθμός έπεσε, οι Ρώσοι πήραν τα “ηνία” και στις καθυστερήσεις ο Μιράντσουκ με φανταστικό πλασέ άνοιξε το σκορ. Ήταν η πρώτη φορά που η Ρωσία προηγήθηκε σε ημίχρονο αγώνα Euro απ’ το 2012 κόντρα στην Πολωνία, ωστόσο δεν είχε ηττηθεί ποτέ στα συνολικά 5 παιχνίδια που είχε συμβεί κάτι τέτοιο (4 νίκες, 1 ισοπαλία).

Οι Φινλανδοί δεν έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των Ρώσων, παρά μόνο με λάθη τους. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι απείλησαν τον Λούκας Χραντέτσκι, πρώτα με τον Ριφάτ Ζεμαλέτντινοφ και στη συνέχεια με τον Ντάλερ Κουζιάεφ, με τον Φινλανδό τερματοφύλακα να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση στη δεύτερη περίπτωση.

Οι αλλαγές των δύο προπονητών δεν μετέβαλαν τα δεδομένα. Οι Φινλανδοί είχαν μία τελευταία ευκαιρία σε κεφαλιά του Πάουλους Αράγιουρι, η οποία πέρασε άουτ. Οι δύο ομάδες πλέον είναι ισόβαθμες (η Ρωσία έχει πλεονέκτημα) και την τελευταία αγωνιστική θα κρίνει τα πάντα.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Ράιταλα (75′ Σόιρι), Τόιβιο (85′ Γένσεν), Αράγιουρι, Ο’ Σόνεσι, Ούρονεν, Λουντ, Σίλερ (67′ Κάουκο), Καμαρά, Πούκι (75′ Λαπαλάινεν), Πογιάνπαλο

ΡΩΣΙΑ: Σαφόνοφ, Μπαρίνοφ, Ντινέεφ, Τζίκια, Φερνάντες (26′ Καραβάεφ), Οζντόεφ (61′ Ζεμαλέτντινοφ), Ζόμπνιν, Κουζιάεφ, Μιράντσουκ (85′ Μούχιν), Τζιούμπα (84′ Σομπόλεφ), Γκολοβίν