Χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμούς η Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη.- Μία νέα, σαφώς πιο ελεύθερη κατάσταση, θα βιώνουν από σήμερα οι Νεοϋρκέζοι, αλλά μαζί τους και οι εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς κάτοικοι του “Μεγάλου Μήλου”,  καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνήτης Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο  «τα υποχρεωτικά μέτρα της Πολιτείας, τα οποία αποδείχθηκαν σωστά και βοήθησαν, από αυτήν την στιγμή κιόλας χαλαρώνουν και παύουν να είναι υποχρεωτικά».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, και αφορά την άρση της υποχρεωτικότητας όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και περιορισμών που είχαν επιβληθεί από την Πολιτεία, με αφορμή την επίτευξη του στόχου του 70% των εμβολιασμένων, που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση. «Δεν είμαστε πια στα σπίτια φοβισμένοι να βγούμε έξω. Δεν είμαστε πια στα σπίτια απολυμαίνοντας ό,τι μπορεί να μολυνθεί. Η ζωή δεν είναι απλά για την επιβίωση. Είναι για να βλέπεις ανθρώπους, να έχεις επαφή μαζί τους, να αγαπάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυβερνήτης.

Όπως έγινε γνωστό,  η Πολιτεία Νέας Υόρκης έφτασε το ποσοστό 70% για τους -τουλάχιστον μερικώς- εμβολιασμένους ενήλικες, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές εκτιμήσεις του κ. Κουόμο. Πρόκειται για έναν εθνικό στόχο, τον οποίο η Νέα Υόρκη κατάφερε να πετύχει πρώτη, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από μειονεκτική θέση και αποτέλεσε, επί μήνες, το επίκεντρο της πανδημίας, τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και παγκοσμίως.\

Πλέον, από το μεσημέρι της Τρίτης δεν υπάρχουν οι περιορισμοί χωρητικότητας σε χώρους όπως τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, τα γήπεδα και τα εμπορικά κέντρα, όπως επίσης και στις κοινωνικές εκδηλώσεις, σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις δεν είναι πλέον υποχρεωμένες να προχωρούν σε προληπτικά μέτρα όπως η λήψη θερμοκρασίας ή η ιχνηλάτηση, ενώ χαλαρώνει το αυστηρό πρωτόκολλο απολύμανσης.

Αναφορικά με την χρήση μάσκας, διευκρινίστηκε πως η Πολιτεία Νέας Υόρκης ευθυγραμμίζεται με τις αντίστοιχες οδηγίες του CDC. Έτσι, η μάσκα θα εξακολουθήσει να είναι υποχρεωτική σε χώρους όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους οίκους ευγηρίας και τα σωφρονιστικά καταστήματα.