Σίμον Κιάερ για Έρικσεν: Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα

Οι στιγμές ήταν κρίσιμες όταν κατέρρευσε στο γήπεδο ο Κρίστιαν Έρικσεν και ίσως πιο κρίσιμη και καθοριστική ήταν η βοήθεια που προσέφερε στον φίλο και συμπαίκτη του ο αρχηγός της Δανίας, Σίμον Κιάερ. Ο ποδοσφαιριστής μίλησε για την τραυματική εμπειρία στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου για τον σημερινό αγώνα της Δανίας με τη Ρωσία για το Euro 2020.

«Αγαπώ το να βοηθάω τους άλλους» τόνισε ο αμυντικός της Μίλαν.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Τώρα ο Κρίστιαν είναι καλά, είναι με την οικογένειά του και χρειάζεται λίγο χρόνο. Όλοι αντιδράσαμε ως ομάδα, ο καθένας όπως είναι σωστό σύμφωνα με την προσωπικότητά του», πρόσθεσε.

«Αλλά είμαι υπερήφανος για το πώς τα καταφέραμε όλα. Μου αρέσει να βοηθάω τους άλλους, να κάνω τον εαυτό μου διαθέσιμο. Ως ομάδα είχαμε πολλές συζητήσεις μεταξύ μας, εστιάσαμε στα μικρά πράγματα κι επίσης για το τι συνέβη την τελευταία εβδομάδα».

Ο Κιάερ πήγε πάνω από τον Έρικσεν και απέτρεψε να γυρίσει η γλώσσα του αναίσθητου Έρικσεν, ενώ τον γύρισε σε θέση ανάτασης και άρχισε να του κάνει τις πρώτες μαλάξεις μέχρι να έρθουν οι γιατροί και να αναλάβουν το περιστατικό. Την αρχηγική του στόφα όμως, την απέδειξε ο Κιάερ και όταν η σύζυγος του Έρικσεν, η οποία βρισκόταν στις εξέδρες κατά τον αγώνα, σοκαρισμένη και με δάκρυα στα μάτια κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να πλησιάσει το σημείο όπου ήταν πεσμένος ο Έρικσεν. Ο Κιάερ ήταν εκείνος που έτρεξε αμέσως κοντά της για να την παρηγορήσει και να την καθησυχάσει, αποτρέποντάς την να πλησιάσει.
Πηγή: enikos.gr