Τραγωδία στο Μαϊάμι: Στους 11 οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Ακόμη ένα πτώμα ανασύρθηκε τη Δευτέρα από τα συντρίμμια 12ώρης πολυκατοικίας που κατέρρευσε τις πρώτες πρωινές της περασμένης Πέμπτης στο Σέρφσαϊντ, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της καταστροφής έφθασε τους τουλάχιστον 11 νεκρούς, σχεδόν150 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται 24 ώρες το 24ωρο.

Ο Έλληνας αγνοούμενος στα συντρίμμια της πολυκατοικίας

Την ίδια στιγμή μεγαλώνει η αγωνία και για τον Έλληνα ομογενή που βρίσκεται ανάμεσα στους αγνοούμενους. Ο 21χρονος Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, ο οποίος είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ και είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι, έμενε σε έναν οικογενειακό φίλο που επίσης είναι αγνοούμενος.

Η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του βιώνουν ώρες αγωνίας και ελπίζουν να τον βρουν ζωντανό. Η Τίνα Γιαννιτσοπούλου, θεία του 21χρονου ο οποίος έχει καταγωγή από την Ξάνθη, με ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει: “Παρακαλώ προσευχηθείτε για ένα θαύμα. Ο ανιψιός μου ήταν στο κτίριο του διαμερίσματος που κατέρρευσε στο Μαϊάμι. Παρακαλώ προσευχηθείτε να επιβιώσει. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει τίποτα ακόμα”.

enikos.gr