Τ΄ακούσαμε το γράφουμε και ευθύνη δεν έχουμε!

  • Με μια κοινή επιστολή που φέρει τις υπογραφές 10 ελληνοαμερικανικών οργανώσεων, ζητούν από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να ανεχθεί την περαιτέρω καταστρατήγηση της εθνικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Αφορμή για την επιστολή στάθηκε η επικείμενη 47η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με τα ηγετικά στελέχη της ομογένειας να αξιοποιούν την ευκαιρία για να εκφράσουν στον Πρόεδρο Μπάιντεν την ανησυχία τους για τις νέες και ανανεωμένες απειλές που αντιμετωπίζει η Κύπρος από τον Ταγίπ Ερντογάν.
  • Οι πρόεδροι των δέκα ελληνοαμερικανικών οργανώσεων επισημαίνουν ότι το ψήφισμα 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ρητά ότι μια προσπάθεια αλλαγής του καθεστώτος των Βαρωσίων απαιτεί τη μεταφορά της περιοχής στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.
  • Την υπογράφουν οι επικεφαλής της ΑΧΕΠΑ, ΑΗΙ, ΠΣΕΚΑ, Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, HALC, Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Αμερικανο-Ελληνικού Συμβουλίου Καλιφόρνιας, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας, Εθνικού Συμβουλίου, Παγκυπρίου Φλόριδας.