Κορωνοϊός – Εμβόλια: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για τους 15-17

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, την Πέμπτη 15 Ιουλίου με το εμβόλιο της Pfizer, μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Αυτό ανακοίνωσε στην ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19, ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως εξήγησε ο κ, Θεμιστοκλέους το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/ με χρήση των κωδικών taxis net.

Το ραντεβού θα δύναται να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Το ραντεβού επίσης μπορεί να κλείνεται και μέσω ΚΕΠ ή σε Φαρμακεία, αρκεί ο γονέας να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν υπάρχει σκέψη για εμβολιασμό στα σχολεία.

Στην αρχή της ενημέρωσης, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά που πέτυχαν στις πανελλαδικές και τόνισε πως ο εμβολιασμός τους όπως και όλων των φοιτητών είναι ο τρόπος για ένα καλύτερο ακαδημαϊκό έτος.

«Τα ερχόμενα επιδημικά κύματα θα εξαρτώνται από τις μεταλλάξεις που θα μεταδίδονται από τους νεότερους», είπε στη συνέχεια.

Για τον εμβολιασμό των ηλικιών 12-15 ξεκαθάρισε πως ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό είναι μικρός αλλά υπαρκτός όμως υπάρχει κίνδυνος διασποράς και μετάδοσης του ιού σε μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο ευάλωτες στη νόσο.

Όπως είπε οι εμβολιασμένοι με μόνο μία δόση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η προστασία που τους προσφέρει το εμβόλιο χωρίς την ολοκλήρωση του εμβολιασμού είναι κοντά στο 50%.

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού φρενάρει και αναστέλλει την δημιουργία και άλλων μεταλλάξεων ενώ σε ποσοστό πάνω από 90% αποτρέπει τη βαριά νόηση και νοσηλεία ενώ σε μικρότερο βαθμό το γεγονός να κολλήσει κάποιος», είπε.

«Πολλοί δεν εμβολιάζονται για τι περιμένουν το φάρμακο. Οι μελέτες δεν έχουν δώσει στοιχεία για κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο».

newpost.gr