Σάμος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Προληπτική εκκένωση ξενοδοχείων

Σάμος.- Νύχτα θρίλερ πέρασαν οι κάτοικοι της Σάμου, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι συνέχιζε να καίει, μεταξύ των οικισμών Μυτιληνιοί – Βουρλιώτες – Κοκκάρι – Μαυρατζαίοι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς, καθώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σε δύσβατο σημείο με έντονο ανάγλυφο και πολλές χαράδρες, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Τη νύχτα, 85 πυροσβέστες με 17 οχήματα, προσπαθούσαν να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ σε λίγες ώρες αναμένονται από την Αθήνα 22 οχήματα και 52 πυροσβέστες στο σημείο της φωτιάς

Παράλληλα, σε ετοιμότητα είναι 7 Καναντέρ, προκειμένου να αρχίσουν οι εναέριες ρίψεις μόλις ξημερώσει.

Χθες βράδυ, εστάλη προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία -μέσω του 112- στους κατοίκους στις περιοχές Μυτιληνιών, Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων να είναι σε επαγρύπνηση εξαιτίας της φωτιάς.

Eικόνα από samosvoice

Ο δήμαρχος του νησιού, Γεώργιος Στάντζος, ζήτησε «να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Στη Σάμο ο αρχηγός της πυροσβεστικής

Αργά το βράδυ έσπευσαν με Super Puma στη Σάμο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το samosvoice, έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ παρατηρούνται και προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές Καρλοβασίου και Μαραθόκαμπου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα samos24.gr, έγινε γνωστό πως στο οδικό δίκτυο των περιοχών Βουρλιώτες, Μυτιληνιοί, Άγιος Φανούριος, Κοκκάρι και στην Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβασίου, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου.

Προληπτική εκκένωση ξενοδοχείων

Σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών στην περιοχή Άγιος Φανούριος προχώρησαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και η Αστυνομία, καθώς είχαν «πνιγεί» από τους καπνούς.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Πηγή:in.gr