Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ ξανά μαζί στη μεγάλη οθόνη: Το «The Last Duel» έχει τρέιλερ

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί και ο Άνταμ Ντράιβερ, βασίζεται σε πραγματική ιστορία που συνέβη στη Γαλλία τον 14ο αιώνα.

Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ, το δίδυμο της ταινίας «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ», επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη πρώτη φορά μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.

Η 20th Century έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη 20 Ιουλίου, το τρέιλερ της ταινίας «The Last Duel», που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το φθινόπωρο.

Η νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ είναι ένα δράμα εποχής το οποίο βασίζεται στην τελευταία νομικά εγκεκριμένη μονομαχία που έγινε στη Γαλλία γύρω στα 1386 και αφηγείται την ιστορία του ιππότη Jean de Carrouges (Ματ Ντέιμον), ο οποίος κατηγορεί τον φίλο του και ιππότη Jacques LeGris (Άνταμ Ντράιβερ) για τον βιασμό της συζύγου του, Marguerite de Carrouges (Τζόντι Κόμερ).

Προκειμένου να επιλυθεί η διαμάχη, ο βασιλιάς Κάρολος ο ΣΤ′ αποφασίζει οι δύο άνδρες να αναμετρηθούν σε μονομαχία, δηλώνοντας ότι ο νικητής θα είναι θέλημα Θεού.

Η ταινία που θα βγει στις αίθουσες στις 15 Οκτωβρίου, βασίζεται στο μυθιστόρημα του Έρικ Τζάγκερ «The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France» (2004). Το σενάριο συνυπογράφουν Ντέιμον και Άφλεκ -στην πρώτη συνεργασία τους μετά το «Good Will Hunting» (1997), που τιμήθηκε με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου- σε συνεργασία με την Νικόλ Χολοφσένερ.

Ron Galella via Getty Images
Matt Damon and Ben Affleck with their Oscars for “Good Will Hunting” in 1998.

Σύμφωνα με το Entertainment Weekly ο Μπεν Άφλεκ επρόκειτο αρχικά να παίξει τον Jacques LeGris, αλλά τελικά ο ρόλος πήγε στον Άνταμ Ντράιβερ και ο Άφλεκ ανέλαβε τον ρόλο του βασιλιά Καρόλου.

Μιλώντας το 2019 στο The Bill Simmons Podcast, ο Ματ Ντέιμον είχε χαρακτηρίσει την Χολοφσένερ, γνωστή από τις ταινίες «Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;» και «Οι πλούσιες κολλητές μου», ως «απίστευτη» συν-σεναριογράφο, εξηγώντας ότι ο ίδιος και ο Άφλεκ έγραψαν την ανδρική ματιά και η Νικόλ τη γυναικεία.

Τα γυρίσματα της ταινίας σταμάτησαν πέρυσι λόγω πανδημίας και παρά το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές επέστρεψαν στη βάση τους, ο Ματ Ντέιμον επέλεξε με την οικογένεια του να παραμείνει στο Ντάλκι της Ιρλανδίας, όπου γυρίστηκε μεγάλο μέρος της ταινίας.

Οι φωτογραφίες του ηθοποιού να απολαμβάνει μοναχικούς περιπάτους στην παραθαλάσσια πόλη είχαν κάνει τον γύρο των social media, ενώ είχε ακουστεί ότι οι ντόπιοι του είχαν δώσει το προσωνύμιο “Matt O’Damon.”