Αντιρρήσεις, αντιδικίες και …χάος στην Ομοσπονδία Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη.- Χωρίς τέλος είναι το αλαλούμ που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην ταλαιπωρημένη από την κρίση ηγεσίας Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Αν και οι καταγγελίες για τις οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες έχουν ήδη παραπεμφθεί στην Ανεξάρτητη Εφορευτική Επιτροπή που εξελέγη από την έκτακτη Γενική Συνέλευση, εν τούτοις η Επιτροπή των Πρώην Προέδρων αντί να ενισχύσει εμπράκτως το έργο της εν λόγω επιτροπής επέλεξε να θολώσει εκ νέου τα νερά.

Η έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων που συγκάλεσε η πλειοψηφία το βράδυ της Πέμπτης, 22ας Ιουλίου 2021, με στόχο την δυσλειτουργία της Επιτροπής και την αντικατάσταση του συντονιστή της Τιμολέοντα Κακούρου, ήταν πλούσια σε εντάσεις και αντιδικίες και αντί να δώσει στους παρισταμένους και στους δημοσιογράφους την δυνατότητα να κατανοήσουν τα ουσιαστικά αίτια τα οποία οδήγησαν στην αποτυχία της επιτροπής, κατάφερε να συσκοτίσει περαιτέρω την κατάσταση.

Ο συντονιστής της Επιτροπής των πρώην Προέδρων, κ. Τιμολέων Κακούρος θεώρησε την σύσκεψη αντικαταστατική και παράνομη, ανέγνωσε την γνωμάτευση του νομικού συμβούλου, κ. Γεωργίου Ραζή και μάλιστα τους πρότεινε να τον καλέσουν σε τηλεδιάσκεψη να τεκμηριώσει την άποψή του.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιάννης Κουταλής, Νίκος Διαμαντίδης, Βασίλειος Σταθάκος, Ηλίας Τσεκερίδης, Δημήτριος Καλαμαράς, Βασίλειος Πετράτος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πέτρος Γαλάτουλας και Δήμος Σιώκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η πλειοψηφία των Πρώην Προέδρων δια του κ. Δημητρίου Καλαμαρά απέρριψε το αίτημα και ρώτησε τον κ. Κακούρο, γιατί δεν ζήτησαν την γνωμάτευση του ετέρου νομικού συμβούλου, κ. Τάσου Παρδάλη.

Παρά τις αντιρρήσεις της μειοψηφίας συνεχίστηκε η σύσκεψη με επιθέσεις επί προσωπικού και με αντιδικίες.

Η πλειοψηφία κατηγόρησε την μειοψηφία γιατί προχώρησαν στο εκλογικό συνέδριο χωρίς να εξετασθούν σε βάθος οι καταγγελίες του κ. Δημητρίου Καλαμαρά και άλλων πρώην προέδρων για οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες.

Η μειοψηφία, η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ. Απόστολο Τομόπουλο, Γιώργο Γεωργόπουλο, Νικόλαο Βέλλιο και ο συντονιστής Τιμολέων Κακούρο κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι δεν ήθελαν να πάνε στις εκλογές με στόχο την περεταίρω αμαύρωση της εικόνα της Ομοσπονδίας.

Η πλειοψηφία, η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά, Ηλία Τσεκερίδη, Νίκο Διαμαντίδη και Δήμο Σιώκη και η οποία απολαμβάνει την υποστήριξη του επιτίμου προέδρου, κ. Βασιλείου Σταθάκου κατηγόρησε την μειοψηφία για κατάφορη παραβίαση του Καταστατικού και δη της παραγράφου 7 του άρθρου 16ου που εγκρίθηκε από την καταστατική Γενική Συνέλευση στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου και κυρίως της κείμενης νομοθεσίας «Robert Rules of Order» που διέπει την λειτουργία των μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Λίγο πριν το τέλος της συζήτησης ο κ. Τιμολέων Κακούρος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τα κονταροκτυπήματα κάτω από τη μέση συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων απάλλαξε από τα καθήκοντα του συντονιστή τον κ. Τιμολέοντα Κακούρου και στην θέση του διόρισε τους κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά και Νίκο Διαμαντίδη.

Η μειοψηφία εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας θεωρεί αντικαταστατική την εν λόγω συνεδρίαση και ανακοίνωσε την σύγκλιση νέας γενικής συνελεύσεων.

Παραθέτουμε τα πλήρη κείμενα των ανακοινώσεων του κ. Τιμολέοντα Κακούρου και της πλειοψηφίας:

Ανακοίνωση συντονιστή:

Αντικαταστατική Συνεδρίαση στην Ομοσπονδία

Σήμερα, 22 Ιουλίου 2021 επιχειρηθεί αντικαταστατική αλλαγή του Συντονιστή. Αυτό επιχειρηθεί παρότι ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας είχε αποφανθεί εκ των προτέρων περί αυτής και είχε χαρακτηρίσει την συνεδρίαση αντικαταστατική κι ότι δεν είχε δικαίωμα να λάβει καμία απόφαση. Όμως κατόπιν μεγάλης έντασης και διαφοράς γνώμης για την αλλαγή Συντονιστή επροτάθει να συγκαλεστεί Γενική Συνέλευση γι’ αυτό το θέμα.

Τιμολέων Κακούρος- Συντονιστή

Ανακοίνωση πλειοψηφίας

H Ειδική Διοικητική Επιτροπή των πρώην Προέδρων συνελθούσα με πλήρη σύνθεση των επτά μελών της και την παρουσία του επίτιμου προέδρου, κ. Βασιλείου Σταθάκου, σε έκτακτη συνεδρίαση στο Σταθάκειο Κέντρο στις 7 μ.μ. της Πέμπτης 22 Ιουλίου αποφάσισε με πλειοψηφία 5-3 την αντικατάσταση του Συντονιστή κ. Τιμολέοντα Κακούρου.

Ο κ. Κακούρος είχε προβεί σε εκνόμων και αντικαταστατικών ενεργειών, παραγνωρίζοντας την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής. Νέοι προσωρινοί συντονιστές ορίστηκαν από την πλειοψηφία οι πρώην πρόεδροι Νικόλαος Διαμαντίδης και Δημήτριος Καλαμαράς.

Η πλειοψηφία της Διοικητικής Επιτροπής με στόχους την πιστή τήρηση του Καταστατικού, την προστασία του κύρους της Ομοσπονδίας και τη διασφάλιση της επανόδου στην ομαλότητα, θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις στις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Οι πρώην Πρόεδροι και μέλη της Ειδικής Διοικητικής Επιτροπής Βασίλειος Σταθάκος, Επίτιμος Πρόεδρος Δημήτριος Καλαμαράς, Συντονιστής Νίκος Διαμαντίδης, Συντονιστής Δήμος Σιώκης Ηλίας Τσεκερίδης

 

Από:anamniseis.net