Μετά από χρόνια η ΑΗΕΡΑ στην Αθήνα για το Συνέδριό της

Σε μία κίνηση με υψηλή συμβολική σημασία η ΑΗΕΡΑ  διοργανώνει το συνέδριό της στην Αθήνα από τις 25-31 Ιουλίου. Ήδη το προεδρείο της Οργάνωσης βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα και έχει καταλύσει στο Ξενοδοχείο μεγάλη Βρετανία.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Γεώργιος Χωριάτης, μιλώντας στον “Εθνικό Κήρυκα” δήλωσε: «Αυτή την επέτειο των 200 χρόνων, ο μεγαλύτερος οργανισμός της ελληνικής Διασποράς θα την γιορτάσει όπως κανένας άλλος οργανισμός παγκοσμίως. Αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε την μεγαλύτερη εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Φέρνουμε Ελληνες και φιλέλληνες από την Διασπορά για να ενωθούμε γι’ αυτό το μοναδικό θέαμα στην άξια και ιστορική μας Ελλάδα».

Ο κ. Χωριάτης τόνισε ακόμη πως «πολλοί έχουν εμβολιαστεί και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενός νέου κόσμου και της νέας μας κοινωνίας. Αυτό το μήνυμα είναι μια ευκαιρία να πείσει μερικούς καθώς ανυπομονούμε να γιορτάσουμε με τους άλλους. Αυτό το καλοκαίρι, με αφορμή τα 200 χρόνια, θα δούμε τον Παρθενώνα μαζί. Αυτό το καλοκαίρι θα ακούσουμε τον ήχο της θάλασσας μαζί. Θα βιώσουμε το φιλότιμο περνώντας χρόνο στα χωριά καταγωγής μας με τους αδελφούς μας που είναι μέρος της ζωής μας, όχι εξ’ αίματος αλλά από επιλογή. Αυτό το καλοκαίρι η οικογένεια της AHEPA και η ελληνική Διασπορά θα γιορτάσουν μαζί».

Ο ίδιος επεσήμανε ακόμη πως η AHEPA προωθεί τα αρχαία ελληνικά ιδανικά στον πυρήνα του δυτικού πολιτισμού για σχεδόν έναν αιώνα. «Η μεγάλη Αθήνα είναι η φλόγα της Δημοκρατίας στον Κόσμο, αναπτύσσοντας τη σκέψη και τις πρακτικές που τόλμησαν να μιμηθούν πολλά έθνη για χιλιετίες».

Δελτίου Τύπου της Οργάνωσης το οποίο αναφέρεται σε δυο θεματικές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εν όψει του παγκόσμιου συνεδρίου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021