Αποχωρεί από τη μάχιμη δημοσιογραφία ο Αποστόλης Ζουπανιώτης

Από αριστερά διακρίνονται οι Χάρης Πατερουλάκης, Νίκλος Μπάρδης και Απόστολος Ζουπανιώτης.  Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Νέα Υόρκη.- Όαση, με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η δεξίωση που παρέθεσε η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία προς τιμή του δημοσιογράφου και συνάμα συνεκδότη και αρχισυντάκτη της εβδομαδιαίας δίγλωσσης εφημερίδας «Greek News»  Απόστολου Ζουπανιώτη, που μετά από τέσσερις περίπου δεκαετίες μάχιμης δημοσιογραφίας αποφάσισε να αφυπηρετήσει.

Η δεξίωση παρατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 22 Απριλίου 2021, στο Μινωϊκό Σπίτι στην Αστόρια και παραβρέθηκαν συνοδοιπόροι του τιμώμενου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών φορέων που συνεργάζονται με την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία για την διοργάνωση πολιτιστικών και όχι μόνον εκδηλώσεων.

Η παρουσία του τροβαδούρου Σεραφείμ Λάζου και του καθηγητή κοινωνιολογίας του Κολεγίου του Κουίνς, Δρα. Νίκου Αλεξίου, καθώς επίσης του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, Τάσου Μουζάκη, του προέδρου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Γιώργου Αλεξίου, του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Τζορτζ Ντέλη παρείχε την δυνατότητα στους συνδαιτυμόνες να κάνουν μια σύντομη αναδρομή στα πολιτιστικά δρώμενα της ομογένειας των τελευταίων 40 ετών και να θυμηθούν τα παλιά.

Ο πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης έκανε μια σύντομη αναφορά στην προσφορά του κ. Ζουπανιώτη ως αρχισυντάκτη της πάλαι ποτέ «Πρωινής» και συνάμα ως συνιδρυτής, συνεκδότης και αρχισυντάκτης της «Greek News», που διανύει το 18 έτος της προσφοράς της στην ενημέρωση της ομογένειας και του απανταχού ελληνισμού.

Αποδεχόμενος την τιμητική διάκριση ο κ. Ζουπανιώτης επεσήμανε ότι είναι η πρώτη τιμή και ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν δεχόταν να τιμηθεί διότι ήταν ενεργός δημοσιογράφος και διότι δεν έκανε τίποτε παραπάνω από το καθήκον του.

Αποκάλυψε ότι αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί και να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά η ψυχή και η καρδιά του θα είναι πάντα εδώ, διότι εδώ εργάζονται και διαπρέπουν τα παιδιά του και το πιο σημαντικό έχει την εγγονούλα του, την Μαιρούλα και διότι εδώ έχει εκλεκτούς φίλους.

 Στην πρώτη σειρά από αριστερά διακρίνονται οι Ρεβέκκα Παπαδοπούλου, Γιώργος Αλεξίου, Νίκος Μπάρδης, Απόστολος Ζουπανιώτης, Δημήτρης Πανάγος και Σεραφείμ Λάζος, ενώ στην δεύτερη σειρά οι Νίκος Καστρινάκης, Χάρης Πατερουλάκης, Δρ. Νίκος Αλεξίου, Τ΄ζασος Μουζάκης, Δημήτρης Τσάκας και Ηλίας Νεοφώτιστος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Επωφελούμενος της ευκαιρίας ο κ. Ζουπανιώτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους συνεργάτες του, για τους υποστηρικτές και τους αναγνώστες της «Greek News» και προέτρεψε τους συνδαιτυμόνες να ενισχύσουν τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης και υπενθύμισε ότι η πολυφωνία στα ΜΜΕ έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην ομογένεια.

Ο Δρ. Νίκος Αλεξίου επεσήμανε ότι γνωρίζονται με τον τιμώμενο από τα μαθητικά τους χρόνια και εξήρε την προσφορά του κ. Ζουπανιώτη στην ομογενειακή δημοσιογραφία και στο έργο του για την δημιουργία του Αρχείου της Ελληνοαμερικανικής Εμπειρίας και του δώρισε την δική του ποιητική συλλογή «Η Ασημένια Σφίγγα».

Πηγή: Anamniseis.net