Μεσσηνιακή Αμφικτιονία, τα 200 χρόνια με δημοτικά τραγούδια του 1821

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με Δημοτικά Τραγούδια του Μοριά θα γιορτάσουν οι Απανταχού Μεσσήνιοι τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στην ταβέρνα «Βατουριώνα» στην Καλαμάτα την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 20:30.

Θα παρουσιαστεί το εξαιρετικό βιβλίο του Στάθη Κακούτη «Μοραΐτικα και άλλα Δημοτικά Τραγούδια», που εξέδωσε η Μεσσηνιακή Αμφικτυονίας και θα προσφερθεί  στους συμμετέχοντες.

Ευχάριστη έκπληξη στο αντάμωμα θα είναι τα τραγούδια που θα τραγουδηθούν, αυτά που με τον πατριωτισμό τους έγιναν τροφή για τον ξεσηκωμό και την ελευθερία. Το λυρικό αυτό λαϊκό απόθεμα  είναι ένας πολύτιμος θησαυρός, απαραίτητος για κάθε Έλληνα, έχει την εκφραστική δύναμη και τη χάρη να εξωτερικεύει  το ρωμαλέο  πάθος της Ελληνικής ψυχής. Είναι το «ευαγγέλιο» της παράδοσης, το  ρόδο της Ρωμιοσύνης, η  έκφραση της χαρμολύπης του λαού, η παιδεία  και η δόξα του.

Οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν υποχρεωτικά τη συμμετοχή τους μέχρι την Τετάρτη  28 Ιουλίου  στην Γραμματέα Οργανωτικού της Αμφικτυονίας κα Έφη Μπούνα στο τηλ. 694 654 0829 ή Email: efibouna@gmail.com ή στα άλλα μέλη της Αμφικτυονίας. Το μενού κοστίζει δέκα (10) ευρώ.