Ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου της Πα.Δ.Ε.Ε. στην Αθήνα

Φωτογραφία: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ομογενείς πολιτειακούς Βουλευτές των ΗΠΑ. Πρώτος από αριστερά,  ο κ. Ραπτάκης.

Αθήνα.- Ξεκίνησαν σήμερα στην Αθήνα οι εργασίες της Γενική Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτική Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) και κατά την οποία θα διεξαχθούν και οι ανά διετία εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Πα. Δ.Ε.Ε. Λεωνίδας Ραπτάκης, στην Panhellenic Post, θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ραπτάκης, Α΄ Αντιπρόεδρος, της ΠαΔΕΕ μέχρι τις 13 Μαρτίου 2021, ανέλαβε την προεδρία  της «Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων» στις 14 Μαρτίου 2021 διαδεχόμενος τον Παναγιώτη Κατσαμπάνη (Peter Katsampanis) γερουσιαστή Δ. Αυστραλίας  (Πέρθ), ο οποίος ηττήθηκε στις τοπικές πολιτειακές εκλογές της 13ης Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΠαΔΕΕ, (Άρθρο 11 παρ. 5) «σε περίπτωση που ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου χάσει την ιδιότητα του Κοινοβουλευτικού κατά τη διάρκεια της θητείας του, λόγω μη επανεκλογής του, αντικαθίσταται σύμφωνα με την παράγραφο γ, αλλά παραμένει μέλος της ΠαΔΕΕ». Η Παράγραφος γ, αναφέρει: «Ο πρώτος Αντιπρόεδρος αντικαθιστά τον Πρόεδρο σε περίπτωση παραιτήσεως ή άλλου λόγου για το υπόλοιπο της θητείας και ο δεύτερος Αντιπρόεδρος αντικαθιστά τον πρώτο». Σε περίπτωση που υπάρχουν άλλες κενές θέσεις μεταξύ των μελών του ΔΣ, τα υπόλοιπα μέλη ορίζουν προσωρινό αντικαταστάτη από την ίδια περιφέρεια από την οποία προήρχετο ο αποχωρήσας για το υπόλοιπο της θητείας».

Ο κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης, είχε εκλεγεί Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. τον Ιούνιο του 2017.