Μητσοτάκης – Βασιλιάς Αμπντάλα: Η Ελλάδα δωρίζει στην Ιορδανία 150.000 δόσεις εμβολίου

Η Ελλάδα, προς ενίσχυση της Ιορδανίας στον αγώνα κατά της πανδημίας, θα αποστείλει το επόμενο διάστημα με τη μορφή δωρεάς 150.000 δόσεις εμβολίου, στη χώρα, όπως έγινε γνωστό στο περιθώριο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα, που ήρθε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και αντικατοπτρίζει τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, o Πρωθυπουργός

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων πρέπει να υλοποιηθεί με ειρηνικό τρόπο και σύμφωνα με τις αρχές της καλής γειτονίας, τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο περαιτέρω ενίσχυσης, διεύρυνσης και εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και σημαντικές επενδυτικές προοπτικές. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω ανάπτυξη των πολύπλευρων σχέσεων Ελλάδας – Ιορδανίας.

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η Διευθύντρια του Διπλωματικου γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Πηγή: skai.gr