Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – 16 τραυματίες – Ανοιχτές οι Εθνικές Οδοί

Ολονυχτία μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας. Οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 16 ενώ περισσότερα από 20 σπίτια έχουν καταστραφεί. Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων έχει μεταβεί στην περιοχή της Αιγιαλείας για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς ενώ με το πρώτο φως ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Ειδικότερα επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες,  μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι 16 τραυματίες

Στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα. Επτά εξ αυτών –έξι πολίτες και ένας λιμενικός– παραμένουν, νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας (Πάτρα) διακομίστηκε εγκαυματίας από την περιοχή της Ζήριας. Σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., υποβλήθηκε σε επιτυχή πλαστική χειρουργική επέμβαση. Νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε επαρχιακές οδούς

Για λόγους ασφαλείας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Λαμπίρι – Άνω Ζηρια. Στην περιοχή πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα του πυροσβεστικού σώματος.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί κατά τη μετακίνησή τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Δήμαρχος Αιγιάλειας: Πάρα πολύ μεγάλη η καταστροφή

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε ότι η καταστροφή που έχει προκαλέσει η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη.  Όπως είπε, «έχουν καεί σπίτια και έχουν υποστεί ζημιές πολλές καλλιέργειες».

Συμφώνα με το δήμαρχο η φωτιά «έχει περιοριστεί σε ότι αφορά τους οικιστικούς ιστούς, αλλά έχει πάρει μία πορεία προς μη οικιστικούς ιστούς». Έκανε γνωστό ότι επέστρεψαν  στα σπίτια τους οι κάτοικοι της κοινότητας Λόγγου, που είχε εκκενωθεί το απόγευμα για προληπτικούς λόγους”.

Όσον αφορά στους κατοίκους των άλλων δύο κοινοτήτων που έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, λόγω της φωτιάς και δεν έχουν που να μείνουν, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ανέφερε ότι «ήδη ο δήμος έχει φροντίσει για την ασφαλή φιλοξενία τους, διαθέτοντας τρεις χώρους».

Πηγή: skai.gr