Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας

Με 15.200 βαθμούς, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό των Κρίκων.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, παρά τις αντιξοότητες το τελευταίο διάστημα, έκανε εντυπωσιακό και μεγάλης δυσκολίας πρόγραμμα, ωστόσο το βηματάκι στο τέλος τού στοίχισε.

Έτσι, μετά από το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο το 2016, ο «Άρχοντας των Κρίκων» κατέκτησε το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάνοντας όλους τους Έλληνες υπερήφανους.

Παράλληλα, έγινε ο 2ος Έλληνας μετά από τον Δημοσθένη Ταμπάκο (χρυσό, ασημένιο) με δύο μετάλλια στους κρίκους.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό συγκέντρωσε 15.200 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Κινέζος Λιου Γιανγκ με 15.500 και το ασημένιο ο Κινέζος Χάο Γιοου με 15.300.

Tεράστια επιτυχία

Φυσικά, πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία αν αναλογιστούμε τι έχει τραβήξει τα τελευταία τρία χρόνια ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο 31χρονος γυμναστής έκανε επέμβαση στον αριστερό ώμο, έδωσε μάχη με το χρόνο και τελικά πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σχεδόν ένα μήνα πριν από το Τόκιο 2020.

Υπενθυμίζεται πως ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, τόνισε πως τον Νοέμβριο του 2019 ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν ουσιαστικά εκτός Ολυμπιάδας και είναι θαύμα που έδωσε το παρών στο Τόκιο παίρνοντας την πρόκριση στον τελευταίο του αγώνα στην Ντόχα. 

Τρίτος στο βάθρο

Ο Πετρούνιας στο τέλος της προσπάθειάς του χαμογελούσε, αλλά ήταν εμφανής και η στενοχώρια του που δεν κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολούθησε η απονομή, με τον χάλκινο Ολυμπιονίκη να ανεβάζει την Ελλάδα στην τρίτη θέση στο βάθρο των νικητών.

Η τελική κατάταξη:

Η κατάταξη:

Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15,500

Χάο Γιόου (Κίνα) 15,300

Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15,200

Σαμίρ Αΐντ Σαΐντ (Γαλλία) 14,900

Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14,866

Ντενίς Αμπλιαζίν (Ρωσία) 14,833

Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 16,600

Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14,133

«Δικαίωση για όσους με πίστεψαν, ραντεβού στο Παρίσι»

«Αφιερωμένο στην Ελλάδα και τις κόρες μου το μετάλλιο. Αισθάνομαι πολύ γεμάτος. Ήταν ένας εξαιρετικός τελικός και δύσκολος» υποστήριξε στις πρώτες του δηλώσεις ο χάλκινος ολυμπιονίκης, και αναφέρθηκε στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα.

«Υπήρχε τρομακτική πίεση και είναι πολύ ανάμικτα τα συναισθήματα».

«Εχω μια γλυκόπικρη γεύση, μου αρέσει να κερδίζω και να είστε σίγουροι πως θα ξανά κερδίσω. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα το μετάλλιο. Σημαίνει δικαίωση για μένα και καλώς συνέχισαν να πιστεύουν σε μένα και στις δύσκολες στιγμές και είναι απάντηση σε όσους σταμάτησαν να πιστεύουν σ’ εμένα μετά το χειρουργείο» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στη μητέρα του, απάντησε: «Μαμά, τα κατάφερα. Θα τα πούμε στο Παρίσι, θα κλείσουμε πρώτη θέση».