Με νέες συμμετοχές στο αστραφτερό του καστ ξεκίνησε γυρίσματα ο Κρόνενμπεργκ στην Αθήνα

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ  ΑΕ

Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Οι καναδές ηθοποιοί Τανάγια Μπίτι και Νάντια Λιτς είναι οι νέες συμμετοχές της  πολυαναμενόμενης ταινίας Crimes of the Future που σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ξεκίνησε γυρίσματα στην Αθήνα. Οι παραπάνω ενσωματώνονται στο καστ των Βίγκο ΜόρτενσενΛεά ΣεντούΚρίστεν Στιούαρτ, Σκοτ Σπίντμαν και πολλών ακόμα ηθοποιών διεθνούς ακτινοβολίας, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι Γιώργος Καραμίχος και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Η ταινία γυρίζεται εξ’ ολοκλήρου στην Αθήνα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021

«Καθώς ξεκινάμε τα γυρίσματα του Crimes Of The Future, μόλις δύο ημέρες σε αυτή τη νέα περιπέτεια με τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, αισθανόμαστε σαν να συμμετέχουμε σε μια ιστορία, στην οποία συνεργάστηκε με τον Σάμουελ Μπέκετ και τον Γουίλιαμ Μπάροουζ, αν αυτό ήταν δυνατό», δήλωσε ο Βίγκο Μόρτενσεν. «Παρασυρόμαστε σε έναν κόσμο που δεν μοιάζει με αυτόν ή με οποιονδήποτε άλλο, και όμως είναι ένας κόσμος που τον αισθάνεσαι περίεργα οικείο, άμεσο και αρκετά πειστικό. Ανυπομονώ να δω που θα καταλήξουμε».

Crimes of the Future  ή αλλιώς Σύνδρομο Επιταχυμένης Εξέλιξης

Το CrimesoftheFuture οπτικοποιεί ένα τολμηρό πρωτότυπο σενάριο από το μυαλό του διάσημου καναδού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού, του οποίου το τελευταίο πρωτότυπο σενάριο ήταν το eXistenZ το 1999. Το Crimes of the Future μας δίνει μια γεύση ενός, όχι και τόσο μακρινού, μέλλοντος όπου ο άνθρωπος μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον του. Αυτή η συνθήκη, ωθεί τους ανθρώπους πέρα από τη φυσική τους εξέλιξη σε μια μεταμόρφωση, αλλάζοντας τη βιολογική τους σύνθεση. Έτσι, ενώ μερικοί αποδέχονται τις απεριόριστες δυνατότητες αυτού του νέου αντιδραστικού μετα-ανθρωπισμού, άλλοι προσπαθούν συνεχώς να τον καταστείλουν. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτόν τον περίτεχνα υφασμένο κόσμο του Κρόνενμπεργκ που σηματοδοτεί την επιστροφή του εμβληματικού σκηνοθέτη στο sci-fi, το “Σύνδρομο Επιταχυμένης Εξέλιξης” («Accelerated Evolution Syndrome») εξαπλώνεται γρήγορ

Σε παραγωγή του Ρόμπερτ Λάντος, η ταινία είναι μια επανασύνδεση του Κρόνενμπεργκ (βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών, Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του στο Φεστιβάλ Βενετίας, και Αργυρή Άρκτος στο Βερολίνο), με τον τρεις φορές υποψήφιο για Όσκαρ , Βίγκο Μόρτενσεν, στη τέταρτη συνεργασία τους. Ο βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας Ντάγκλας Κοχ αποτελεί μέρος της δημιουργικής ομάδας μαζί με την βραβευμένη production designer Κάρολ Σπίερ και τον, τρεις φορές βραβευμένο με Όσκαρ, συνθέτη Χάουαρντ Σορ. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Δημήτρης Κατσίκης, εμδυματολόγος η Μαγιού Τρικεριώτη, ηχολήπτης ο Στέφανος Ευθυμίου ενώ την οργάνωση της παραγωγής έχει αναλάβει ο Γιάννης Καραντάνης.

Το CrimesoftheFuture είναι μια συμπαραγωγή των Serendipity Point Films και Αργοναύτες ΑΕ. Αυτή η ελληνο-καναδική συμπαραγωγή γίνεται σε συνεργασία με τις Ingenious Media, Coficine, Telefilm Canada, Bell Media, CBC και Harold Greenberg Fund, με την υποστήριξη του EKOME και του ΕΚΚ.

Παράλληλα σημαντική είναι η συμβολή του AthensFilmOffice του Δήμου Αθηναίων στην ομαλή διεξαγωγή των γυρισμάτων.

Ο Πάνος Παπαχατζής είναι παραγωγός με την Αργοναύτες ΑΕ.

Το Crimes of the Future θα διανεμηθεί παγκοσμίως από κινηματογραφικούς διανομείς διεθνούς κύρους: NEON (Αμερική), MK2|MILE END (Καναδάς), Metropolitan (Γαλλία), Weltkino (Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία), The Searchers (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), Αργοναύτες ΑΕ (Ελλάδα και Κύπρο), Front Row (Μέση Ανατολή), Capella (CIS και Βαλτικές Χώρες), Moviecloud (Ταϊβάν). Η Rocket Science έχει αναλάβει τις Διεθνείς Πωλήσεις.

Πηγή:huffngtonpost.gr