Κοινό μήνυμα ελληνικών κοινοτήτων και οργανώσεων της Νότιας Αμερικής για τις πυρκαγιές

Την εγγύτητά τους στον ελληνικό λαό σε αυτή τη στιγμή δοκιμασίας, που υποφέρει λόγω των πυρκαγιών σε μεγάλη έκταση της χώρας, εκφράζουν ελληνικές κοινότητες και πολιτιστικές, παιδαγωγικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Ορθόδοξης Ιεράς Μητροπόλεως Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, υπό την ποιμαντική καθοδήγηση του μητροπολίτη Ιωσήφ.

Από τη μακρινή Νότια Αμερική, τονίζεται στο κοινό μήνυμα, οι απόδημοι έλληνορθόδοξοι διαμέσου της Εκκλησίας, αλλά και των διαφόρων οργανωτικών τους θεσμών βρίσκονται πνευματικά κοντά στους πυρόπληκτους και όλα τα θύματα αυτής της καταστροφής και εύχονται την ταχύτατη αποκατάσταση της κανονικότητας. Εξάλλου, καταδικάζουν κάθε εγκληματική προσπάθεια εμπρησμού, «η οποία απειλεί ανθρωπότητα και φύση, πράγμα που φανερώνει, όχι μόνο συμφέροντα υλικής υφής, αλλά μια διεστραμμένη συνείδηση ανάξια της πνευματικής μας κληρονομιάς».

Τέλος, εκφράζουν τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη τους «για όλους αυτούς τους ανθρώπους που, με το ένα ή άλλο τρόπο, έχουν συμβάλει στην καταπολέμηση αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης στη Μητέρα Πατρίδα μας».